Norsk
Blog

NBA 2K11 3D-oppdatering

Skrevet av Kristian den 18 januar 2011 klokken 16:56

Den 16. januar ble det sluppet en oppdatering til NBA 2K11 som lar deg spille med 3D. Det kreves en 3D-klar tv for å kunne spille med dybdeperspektiv, og oppdateringen slippes eksklusivt til Playstation 3.

Forventningen til denne oppdateringen var høy, ettersom NBA 2K11 er et av de beste spillene jeg har spilt i år. Et fantastisk sportspill med en dyp karrieredel og god variasjon, som også gjorde seg bemerket på vår prestisjefylte kåring over årets spill .

Oppspist av 3D

Dessverre var dette rent lite å skryte hjem om. 3D-tillegget ødela spillet totalt. Idet jeg testet spillet var det soleklart at 3D krever en del ekstra maskinkraft, ettersom spillet ble helt uresponsivt og seigt med 3D aktivert.

Det var en mengde med lugg i bildeoppdateringen, og store forsinkelser i forhold til tastetrykkene på kontrolleren. Det virket rett og slett som om spillet ble spist opp i 3D-konverteringen.

I tillegg tilførte ikke 3D spillet nevneverdig mye rent visuelt, som egentlig er utgangspunktet for at vi skal spille i 3D - en mer spennende visuell opplevelse.


Ikke som film

Av det jeg har prøvd til nå, er det fortsatt ingen spill hvor 3D har satt et utelatende positivt inntrykk. De lider av for mange barnesykdommer, og det faktumet at spillene ikke er utviklet med et gjennomgående fokus på 3D. Det blir altfor hektisk med forvirrende fokus og hyppige skifter av kameraposisjoner, til at det oppleves positivt.

Både Call of Duty: Black Ops og Killzone 3 er per i dag spill jeg helst vil nyte uten 3D, mens Tumble og Gran Turismo 5 står for en noe mer positiv opplevelse. Det virker som om spillutviklere kun slenger på 3D selv om de sier at de har fokusert på det i utviklingsprossessen.

Vi har sett store utfordringer med 3D-spill, og per dags dato ligger dybdeeffekten i spillverden langt bak det vi får servert på lerretet.

NBA 2K11 3D-oppdatering

HQ