Norsk
Blog

30 minutter med Deus Ex 3

Skrevet av Kristian den 3 mai 2011 klokken 13:29

Jeg falt aldri for det oprinnelige Deus Ex-spillet til PC. Til tross for at spillet ble hyllet av en unison spillpresse og vant flertallige årets spill-kåringer. Det appelerte rett og slett ikke til meg. Jeg prøvde å like det, men klarte aldri helt å engasjere meg.

Likevel har jeg mine grunner til å like Deus Ex. Det var det første spillet som kombinerte førstepersonsaction med rollespillelementer, noe som muligens la grunnlaget for for flere andre kjærkomne spillopplevelser som for eksempel Fallout, Dark Messiah og Oblivion.

Oppfølgeren Deus Ex: Invisible War ble sluppet sent i 2003 og fikk en blandet mottagelse. Spillkritikere delte ut middels til bra karakterer, men likevel går jeg med oppfattelsen av at mange fans av serien ble skuffet - at Deus Ex 2 rett og slett floppet. Det levde ikke opp til forventningene på grunn av klønete kampsituasjoner, grafikkproblemer og lange lastetider.

Til høsten slippes det tredje spillet i serien, Deus Ex: Human Revolution. Fans av Cyberpunk-sagaen er sulteforet. Forventningene er høye. Vi har småplukket litt på en tidlig kode som har funnet veien til kontoret. Ingar «Cyber» Takanobu Hauge er igang med en fyldig sniktitt, men ikke uten at jeg rakk å klå litt på kontrolleren først.

Atmosfæren ser absolutt ut til å være tilstede. Cyberpunk-stilen sendte umiddelbart frysninger nedover ryggtavlen på redaksjonens mer hardbarkede Deus Ex-fan (Ingar), som kunne bekrefte at gjensynet med fremtidsstilen var mer enn godkjent.

Nydelige flammeeffekter er å skimte over alt. Kontrollen sitter godt. Det er moro å leke seg med spillmotoren, fiendene og forskjellige fremgangsmåter. Valgfrihet er nøkkelordet. Deus Ex: Human Revolutions virker å bli et spill jeg kan like godt. Men det er ikke uten faresignaler.

Den kunstige intelligensen er svært variert. Noen av kampsituasjonen er keitete. Leppesynkroniseringen og stemmeskuespillet uferdig blant andre ting. Men det er også flere utviklingsmåneder igjen før spillet lanseres.

Ps. Vi publiserer Ingars detaljerte sniktitt og førstehåndserfaring av Deus Ex: Human Revolution den 11. mai.

30 minutter med Deus Ex 3

HQ