Norsk
Blog
LG Optimus 3D

LG Optimus 3D

Skrevet av Kristian den 28 juni 2011 klokken 12:37

Under en presselunsj med LG fikk jeg anledning til å prøve den første 3D-telefonen som slippes på markedet, LG Optimus 3D, samt en presentasjon fra Gameloft som utvikler mobilspill.

Dette er altså en telefon som lar oss både se og ta opp 3D-film, 3D-bilder og spille mobilspill i 3D uten å måtte benytte briller. Skjermen er større enn det vi er vandt med fra Nintendo 3DS, med sine 4.3 tommer kontra Nintendos 3.4 tommers skjerm, noe som gjorde det ganske kult å se filmklipp på skjermen.

Det hjelper ganske betraktelig å se snutter på den noe større skjermen, og 3D-delen fungerte overraskende bra til å være første telefonen på markedet.

Det skal sies at 3D-innholdet ikke er en del av de elementære telefonegenskapene, men heller et tillegg som kan friste teknologientusiastene. Det meste som skjer når man ringer eller betjener telefonen er 3D-fritt, og for å benytte seg av 3D åpner man en egen meny for 3D-innhold.

Kanskje den mest sentrale måten å finne 3D-innhold på var en Youtube-kanal dedikert til formålet. Her kan man laste opp egne videoer eller bla seg frem i et 3D-arkiv som trolig kommer til å øke kraftig i tiden fremover.

Likevel savner jeg en mer helhetlig tanke bak dette produktet. Det er lite fokus på hvordan man skal kunne få tak i innhold som appelerer, og jeg får raskt følelsen av at dette er en gimmick. Det mest imponerende med telefonen var å se 3D-film, og derfor synes jeg det er merkelig at det ikke finnes en dedikert nettbutikk for å kjøpe eller leie film til telefonen. Jeg tror egentatt innhold fort kan bli kjedelig i lengden, og det samme gjelder den dedikerte Youtube-kanalen.

Spillene fra Gameloft var virkelig ikke noe imponerende, og med tanke på hvordan utviklere sliter med å lage gode 3D-spillopplevelser på dagens konsoller på grunn av maskinvarebegrensninger, ser jeg det som lite sansynlig at vi får noe som helst spennende av spill på telefonen. Det jeg testet var i alle fall helt elendig.

Alt i alt oppfattet jeg LG Optimus 3D som en brukbar telefon, mens 3D-biten følger med som en liten gimmick, til tross for at 3D-film og -bilder fungerte bra. LG Norge hevder at 3D-biten følger med som en slags bonus, uten at prisen blir nevneverdig høyere av den grunn. Det man betaler for er altså en smarttelefon i tetsjikteklassen, også får man med en lite nødvendig, men artig, gimmick på kjøpet.

NB. Vi kommer til å gjøre en grundig test av telefonen når vi får den inn på kontoret.

HQ