Norsk
Blog

Battlefield 3: Ja, jeg har spilt det...

Skrevet av Kristian den 18 august 2011 klokken 17:52

... Og ja, det var intenst. Mildt sagt.

«Battlefield 3 - best of Gamescom» sto det på et skilt klistret på døren til testrommet.

Hvem er det som har bestemt det, spurte jeg en jente som administrerte tilgang for pressen.

Hun forklarte at hun ikke visste, men at det i alle fall var det spillet som befant seg på innsiden av døren. Ganske opplagt egentlig, ettersom det sto på døren at dette var testrommet til Battlefield 3. Jaja, hun var i det minste pen.

Etter en lynrask introduksjon fra en av produsentene var tiden endelig moden for å fyre opp spillet. Vi skulle spille et co-op-oppdrag på Playstation 3 (det samme som ble vist frem på EAs pressekonferanse).

Partneren min (hvis det er lov til å si det?) var en tysk journalist, og når jeg spurte om han hadde peiling på spill, forklarte han at han hadde spilt litt Battlefield en gang for lenge siden på PC.

Jeg forstod raskt at jeg hadde med en noob å gjøre, og at jeg ble nødt til å ta saken i egne hender. Idet jeg ledet an fremover i bygningen, ble jeg først litt underveldet av grafikken. Det var ikke like imponerende som de fantastiske snuttene utviklerne har matet oss med (fra PC-versjonen, selvfølgelig), men grafikken holdt likevel en høy standard.

Det som imponerte meg tidlig, var lydbildet. Jeg har aldri hørt et så stramt, presist og intenst lydbilde i et spill, noensinne, noe som virkelig bidro til å gi skytesekvensene et troverdig preg. Det føltes så hektisk og stramt.

Jeg kom over flere unødvendige bugs med soldater som ristet unaturlig etter de var skutt, og diverse småting som må rettes opp i før lanseringen, men dette spillet hadde virkelig klasse. Det var så moro å spille at jeg var helt gira etter presentasjonen, noe også den tyske spilljournalisten var, som tok meg i hånda og takket for en helt rå session.

Forventningene var høye og Battlefield leverte, selv på konsoll, og selv med en spillmodus som trolig ikke har vært hovedfokuset i seriens tredje iterasjon.

Jeg er imponert.

Battlefield 3: Ja, jeg har spilt det...

Før vi spilte gjennom samarbeidsdelen viste en av produsentene frem den siste flerspillertraileren på en 60 tommers skjerm. Det var helt greit, liksom.

HQ