Norsk
Blog

Battlefield 3-testingen er igang

Skrevet av Kristian den 21 oktober 2011 klokken 13:31

Vi er igang med anmeldelsen av Battlefield 3. Rettelse - Morten Bækkelund er igang med testingen.

Som mange av dere sikkert har fått med seg, har det vært en del kontroverser rundt Battlefield 3 den siste tiden. EA i Norge har rotet i forbindelse med hele anmeldelsesprosessen, der både utvelgelse av spillpresse og et spekulativt spørreskjema har stått i sentrum.

Saken har skapt internasjonal oppmerksomhet, og EA har blitt anklaget for forsøk på manipulasjon av pressen. Det har virkelig stormet. EA har beklaget hele opptrinnet, og forklart at situasjonen skyltes en glipp fra deres side.

Ettersom temaet om manipulasjon av spillmedier har dukket opp i forbindelse med Battlefield 3-anmeldelsen, ønsker jeg å være tydelig rundt denne situasjonen. Dere fortjener å få vite vår side av saken.

Gamereactor ble sammen Gamer og Pressfire valgt ut til å skrive de første Battlefield 3-anmeldelsene i landet. I etterkant av dette fikk jeg et spekulativt skjema på mail. Jeg ringte min kontakperson i EA og forklarte ham hva jeg syntes om et slikt skjema, og deretter svarte jeg på de spørsmålene jeg var komfortabel med å svare på.

Det finnes altså ingen avtale, ordning eller lignende jeg forholder meg til vedrørende anmeldelse av Battlefield 3, annet enn et tidspunkt for publisering. EA har beklaget skjemaet, og jeg anser saken som avsluttet.

Fokuset nå ligger på spillet. I kjølevannet av situasjonen er folk mer skeptiske enn tidligere. Det kan virke som om EA har lav selvtillit både i forhold til den lunkne mottakelsen av betaen, og en klønete situasjon i forhold til anmeldelse av spillet.

Alt jeg kan si er at Morten er igang med testingen. Og svaret? Det får vi på mandag.

Battlefield 3-testingen er igang

Mandag publiserer vi anmeldelse av både Uncharted 3 og Battlefield 3. Litt skummelt, men helt konge.

HQ