Norsk
Blog

Spillfokus med nye Ipad

Skrevet av Kristian den 8 mars 2012 klokken 11:44

Den ble avduket i går kveld. Mest interessant er at fokuset på spill er større. Jeg mener å huske at dette er første gang Apple har brukt to spillutviklere på scenen for å demonstrere spill under en produktavsløring.

Og den største nyvinningen i platen er oppløsningen som støtter en svimlende oppløsning på 2048x1536, samt en kraftig forbedret grafikkprosessor.

Både Epic Games og Namco var på scenen for å demonstrere hendholdsvis et nytt Infinity Blade-spill og en arkadeaktig flysimulator (som virkelig ikke fristet).

Ingen av spillene var noe jeg umiddelbart fikk lyst til å spille, men den potensielle grafikken Ipad er i stand til å vise er definitivt interessant. Bare forestill deg hva et spillselskap som Thatgamecompany kunne gjort om de la sine kreative egenskaper til platen.

Her er de viktigste nye egenskapene:

• 4 ganger høyere oppløsning (2048x1536)
• 4 kjerners grafikkprosessor
• 44 prosent høyere konstrast
• Forbedret kamera (1080p video)
• Støtte for 4G (raskere mobilnett)

Det vesentlige er altså at den nye Ipad kommer med bedre skjerm, er kraftigere og raskere, noe som kanskje ikke virker som en stor forbedring, men jeg tror forbedringene vil ha mye å si for kvalitetsfølelsen og bruksopplevelsen. Både trivielle ting som å se bilder eller surfe på nettet eller at hele verdens spill- og appsutviklere har mer kraft og grafikk til disposisjon kan bety mye. Jeg er i alle fall spent på å se hvordan potensialet skal bli utnyttet.

Er du?

Spillfokus med nye Ipad

HQ