Norsk
Blog
Topp 5 HBO-serier

Topp 5 HBO-serier

Skrevet av Kristian den 27 juli 2012 klokken 15:21

(1) The Sopranos (1999 - 2007)
Jeg elsket det usminkede portrettet av Tony Soprano. Mafiabossen som sleit like mye med angst og familieproblemer, som gangsternettverket han styrte. Serien satte standarden for hva man kunne forvente av TV-drama.

(2) The Wire (2002 - 2008)
Etter kun få episoder var jeg totalt oppslukt i Baltimores underverden. The Wire fremstilte både politiavdelingen og de kriminelle ligaene like nyansert - det fantes like mange drittsekker på begge sider av loven. Minneverdige personligheter, fantastisk skuespill og masse nerve. Shiiiiiiiiiiiiiiiiiet!!

(3) Six Feet Under (2001 - 2005)
Det er ikke bare på grunn av at serien kanskje har den mest rørende avslutningen noensinne Six Feet Under havner på listen. Fortellingen om Fisher-familien som driver et begravelsesbyrå er full av lunefull humor, gripende scener og troverdige personligheter.

(4) Curb Your Enthusiasm (2000 - 2011)
Larry David har det ikke lett. Det må være utrolig slitsomt å henge seg opp i alle mulige små detaljer hele tiden, uten å la noenting være usagt. Men dette er altså hovedpersonens realitet. Smart og pinlig på en og samme tid. Curb Your Enthusiasm er en gullgruve av komikk.

(5) Game of Thrones (2011 - fortsetter)
Serien som er basert på George R. R. Martins fantastiske bokserie har allerede rukket å bli en favoritt. Game of Thrones er nådeløs med viktige rollefigurer, mørk, grotesk og det er uhyre spennende å følge politikken og maktkampen mellom de ledende familiene i kampen om jerntronen.

Andre favoritter: Boardwalk Empire, Deadwood, Band of Brothers...

HQ