Norsk
Blog

En liten smakebit på GR 100

Skrevet av Kristian den 10 august 2012 klokken 16:18

"... Men Gamereactor slik vi kjenner det i dag vokste ikke frem før i 2002, da brødrene kjøpte opp spillportalen Gamereactor. Deres aktive rolle i dag er som ansvarlig redaktør og annonsesjef. Det første magasinet gikk i trykken sommeren 2002, den gang lastet i en stor varebil kjørt av «Reichel Borthers» over hele Skandinavia. Bladet ble levert rett på disken i spillbutikker som Spiderman, Spaceworld og Akers Mic, før vi omsider vokste oss større.

Jon Bjerk var vår første norske redaktør. Han ble værende i Gamereactor etter oppkjøpet, og levde lange dager med en absurd arbeidsmengde. Jon skrev det meste av blad- og nettinnholdet selv, noe han følte var litt i overkant for én person. Pseudonymet Vegard Beide ble derfor en kjent gjenganger på flere av tekstene. Dekknavnet fungerte ikke bare som et artig ordspill - det var også effektivt når det kom til klager på innholdet. «Dårlig sier du? Jeg tar det opp med Vegard Beide!». Både Carl Thomas og Jon Cato var gode venner av Jon Bjerk og beskriver vår første redaktør som veldig dedikert til jobben. Han var en person som samlet og inspirerte redaksjonen med sine sosiale egenskaper. Jon Bjerk døde brått og uventet hjemme sammen familien i julen 2004.

En liten smakebit på GR 100

Carl Thomas ble tilbudt stillingen som redaktør, og takket omsider ja til utfordringen. En ganske stor en sådan, for en skribent på 19 år. Guttevalpens første møte med bladet kom to år tidligere på en platebar i Horten, og ble raskt Magasinet med stor M. Driftig som alltid sendte han inn søknad og ble tatt inn i varmen. Han flirer mens han forteller at livet stort sett handlet om å spille data på den tiden, men presiserer at han også hadde dame, fikk førerkort og bil i tidlig alder (veldig bra, Carl Thomas).

I begynnelsen hadde vi ikke kontor, så alt arbeid ble utført i hans egen leilighet. Arbeidsrommet var en hinderløype av spill. For å komme seg fra døra til PCen måtte man hoppe over haugevis av pappesker i kjent Mario-stil, mens bunter av blader og utstyr tårnet over det Carl Thomas kalte en arbeidsplass. «Enda godt jeg har noen kvadratmeter til overs», blunket Carl Thomas fornuftig. Men jeg har vært der, og kan love dere at han ikke hadde en eneste kvadratmeter til overs. Var det teppe eller parkett du hadde, Carl Thomas?

På den tiden ble store deler av bladet oversatt. Carl Thomas fløy ned til Danmark for å lage hele magasinet i løpet av én helg. Konstant jobbing, dag og natt. Iblant bestod bladet av 84 sider (nesten dobbelt så mange som i dag), så arbeidsrammen var forståelig nok helt vill. Han jobbet til kvalmen tok ham, tok en ulønnet toalettpause, og vendte tilbake til skjermen. 70 timer med ren panikkjobbing. Men den unge redaktøren var ikke bare en flittig arbeider. Carl Thomas utviklet raskt en god tone med leserne og forståelse for faget. Han hyret inn flere skribenter som skulle bli sentrale med tiden, og overlot med det sjefsrollen til Frode Haugen..."

Les hele historien i Gamereactor #100, som slippes den 20. august.

HQ