Norsk
Blog

Slik skriver du en god anmeldelse

Skrevet av Kristian den 18 oktober 2012 klokken 09:07

Med konkurransen som pågår kommer jeg med noen profftips. Slik skriver du en god anmeldelse.

Skriv gjerne korte avsnitt. Det er viktigere at leserne får presentert forståelig og kortfattet info, enn at de må lese en lang vegg av tekst.

• Start med å skrive en ingress/powerpitch. Denne kan du gjerne skrive i fet skrift. Bruk kode <b@> tekst </b@> uten alfakrøll, så blir teksten fet.

• Skriv gjerne et avsnitt der du plasserer spillet i landskapet. Gi litt bakgrunnsinfo av det du mener er viktigst i forhold til spillet (hvem har utviklet det, hvilken sjanger, grunn til forventninger etc). Et lite avsnitt - ca 4 setninger.

• Skriv hvilket forhold/erfaring du personlig har til spillserien/sjangeren. Et lite avsnitt - ca 2 setninger.

• Finn 3 essensielle ting med spillet. De tre viktigste tingene. De tingene du mener gjør spillet bra, dårlig, gøy, kjedelig, spennende, uengasjerende eller hva nå enn det måtte være. Dette kan være alt fra grafikk til historie. Alt fra kontrolloppsett og gameplay til lyd og fysikk. Finn essensen.

Beskriv de tre viktigste tingene med et fullt avsnitt hver - ca tre setninger per avsnitt.

• Konkluder - ca fire setninger.

Slik skriver du en god anmeldelse

En anmeldelse kan skrives på utallige måter. Malen over er kun ment som et forslag til å skrive en ryddig og informativ anmeldelse. Hvis du klarer å holde deg nogenlunde til malen samtidig som du bruker ditt eget språk, humor og glimt i øyet, er sjansene store for at du skriver en god anmeldelse. Lykke til og kom gjerne med flere tips/innspill i kommentarfeltet.

HQ