Norsk
Blog
Wii venter

Wii venter

Skrevet av Kristian den 19 oktober 2012 klokken 15:11

Lanseringen av Wii U er kun én drøy måned unna. Nintendo har gjort det skarpt denne generasjonen. I alle fall om man utelukkende forholder seg til salgstall. De nærmer seg hundre millioner solgte Wii, mens rivalene Microsoft og Sony ligger på henholdsvis 68 og 66. Dette er imponerende tall fra den japanske veteranen. Utvilsomt.

Men selv om tallene er imponerende isolert sett, er jeg usikker på hvordan momentet rundt merkevaren er for øyeblikket. Det har ikke blitt sluppet haugevis av viktige titler på formatet og jeg er usikker på hvor aktivt konsollen er brukt den siste tiden. Dette baserer jeg på egne erfaringer, omgangskrets og oss her i redaksjonen. Det er stygt å si det, men Wii virker å ha blitt en støvsamler for mange. Veldig mange. Manglende støtte fra tredjepartsutviklere, svakt onlinetilbud, utdatert hardware og få av Nintendos egenutviklede superduperspill er årsaken.

En ting vi ved flere anledninger har diskutert her i redaksjonen er hvorvidt Wii U skal kunne kalles en ekte nestegenerasjonskonsoll. Når jeg konfronterer de som mener konsollen ikke er nestegenerasjon, er alltid svaret det samme: Kraft. Hvis jeg ber om 3 grunner er svaret. Kraft, kraft og atter kraft. Den blir jo ikke noe sterkere enn dagens Xbox og Playstation, hevder de. Før de konkluderer tilfreds med at Wii U ikke er nestegenerasjon - med armene i kors og bestemt mine.

Jeg er ikke enig. Selv om Wii U kommer til å være teknisk underlegen Microsoft og Sonys neste konsoller, er det nettopp disse Wii U vil konkurrere mot i årene fremover. På samme måte som Wii hører hjemme i denne generasjonen, hører Wii U hjemme i den neste. Og la oss for all del ikke glemme inovasjonen og funksjonaliteten Nintendo bringer på banen med den nettbrettinspirerte håndkontrollen. Den nye skjermkontrolleren flørter tungt med spillvaner vi har plukket opp fra tablets og mobiltelefoner. Vaner som har vokst sterkt frem de siste årene. Burde ikke dette tas med i vurderingen? Jo, jeg mener det.

Til tross for at Nintendo mangler moment med Wii, blir lanseringen spennende. Trolig årets største spillbegivenhet. Når alt kommer til alt er Wii U den neste konsollen fra leverandøren med de soleklart beste salgstallene denne generasjonen. Den nye konsollen fra den mest elskede aktøren i bransjen. Ja! Jeg står inne for den påstanden. Det er ny hardware. Det er ny skjermkontroller - med funksjonalitet som åpner for nye opplevelser. En godkjent liste med slipptitler. Og kanskje viktigst av alt. Det er Nintendo. Pliiiing!

HQ