Norsk
Blog

Ipod Touch som ny spillkonsoll?

Skrevet av Kristian den 6 november 2012 klokken 14:03

Den nye Ipod Touch er en lekker liten sak. Den er slank, innbydende, kraftig og besitter en meget god skjerm. Med tanke på det rike apps-arkivet, og at den fungerer ypperlig til å konsumere nettbasert innhold, burde vel dette være noe som kan anbefales for alle og enhver?

Ipod Touch som ny spillkonsoll?

Tja. Personlig sliter jeg litt med å se målgruppen, ettersom de fleste av oss allerede har en smarttelefon. Den kan altså ikke brukes til å ringe, og den er heller ikke like god på sofabasert nett-konsum som en Ipad. Så hvem er det som egentlig skal bruke den?

Apple selger stadig flere Iphone, mens Ipod-salget stuper. Kanskje ikke så rart. Man ønsker jo å bære med seg så få produkter som mulig når man er på farten.

Det kan virke som om Apple ønsker å selge Ipod Touch til de som har lyst på en Ios-enhet, men kanskje ikke har mellom fem og seks tusen kroner å bruke på en ny Iphone. For drøye 2000,- får man altså en Ipod Touch som brukes som kamera, musikkavspiller, spillkonsoll og til nett-konsum.

Den ligger altså i samme prissjiktet som PS Vita og Nintedo 3DS. Med spill som GTA III, Infinity Blade og Rayman Jungle Run til en lav penge, åpner det for et interessant spørsmål. Hvor står Ipod Touch i forhold til rendyrkede spillkonsoller som Vita og 3DS?

Fordelen med den nye Ipoden er selvsagt det massive utvalget av apps og spill. Du har et enormt spillarkiv å forsyne deg av, til en langt lavere penge enn rivalene. Ulempen må være mangelen på knapper og spaker, noe som begrenser mange gode spillopplevelser. Men jeg ønsker ikke å konkludere med noe som helst i denne bloggen. Jeg har mer lyst til å høre hva slags erfaringer dere har om temaet.

Hvordan synes dere Ipod Touch står frem som en rendyrket spillkonsoll, sammenlignet med Playstation Vita og Nintendo 3DS?

HQ