Norsk
Blog
Topp 5 animasjonsfilmer

Topp 5 animasjonsfilmer

Skrevet av Kristian den 9 november 2012 klokken 13:15

(1) Ratatouille (2007)
Ratatouille traff meg rett i hjerterota. Den var bare så pokkers god, den derre rotta. Historien er også uhyre sjarmerende, med fokus på kjærlighet, vennskap, det å være annerledes og finne sin plass her på jorden. Høydepunktet? Når den bitre kritikeren gjennopplever barndommen. Vakkert.

(2) Istid (2002)
Verken frost, bitende kulde eller vintervind kunne forhindre Istid i å bli en varm historie om vennskap, lojalitet og heltemot. Glem for all del ikke det forhistoriske «rotteekornet» Scrat, som sørget for at hele kinosalen smeltet. Nåååh....

(3) De Utrolige (2004)
Pixar tar superheltessensen helt på kornet. Filmens høydepunkt? Da de kjepphøye heltene omsider møtte utfordringer med familielivet og hverdagen. Komisk, karismatisk og 100 prosent gjennomført.

(4) Finding Nemo (2003)
Såvidt jeg vet er dette første gang i filmhistorien at fisker har blitt gitt sjarmerende personlighetstrekk. Verden langt under havflaten, ned i sjødypet blant koraller, fisker og dyr var varm, fargerik og ekstremt vakker.

(5) Madagascar (2005)
Den lunefulle humoren, ønsket om at vennskap skulle stikke dypere enn instinktene og de brilliante personlighetene gjorde at Madagascar karret seg til en plass på denne listen. Fullt fortjent.


Ok. Ikke klikk fullstendig på meg for at ikke Toy Story fant veien til listen. Jeg vet at dette er filmen som startet hele animasjonsbølgen, ok? En tidløs klassiker. Jeg ble bare aldri helt frelst. Andre hete kandidater: Shrek, Up, Wall-E, Despicable Me, Shark Tale, Over the Hedge, Tangled...

Enig eller uenig? Del din mening og toppliste i kommentarfeltet...

HQ