Norsk
Blog
Hitman: Absolution

Hitman: Absolution

Skrevet av Kristian den 19 november 2012 klokken 14:50

Jeg falt virkelig for Hitman: Absolution. Spillet er ganske enkelt utrolig morsomt. Danske IO Interactive har lykkes med å kombinere god action med utforskning og sniking - en bragd i seg selv. Spillet er langt fra perfekt, det finnes en del småfeil og merkelig kunstig intelligens. Men jeg tilgir feilene. Det er tross alt ganske mange utfordringer med å balansere slikt gameplay, og summen av det hele er mer enn god nok.

Hitman: Absolution er en vellykket lekegrind. Det er moro å utføre oppdragene som en beinhard leiemorder enten man sprenger en bil til himmels med sprengstoff, forgifter mat eller saboterer bensinpumpen i området der en av målene dine fyrer opp røyken. Skulle du bli oppdaget eller klusse det til, så resulterer det ofte i heftige skuddvekslinger - saftige, blodige og brutale skuddvekslinger, vel å merke. Hitman: Absolution er etter min mening et like engasjerende actionspill som andre større rendyrkede actiontitler som Black Ops 2 og Halo 4 - og dette på tross av at Hitman egentlig er et snikespill.

Detaljenivået er høyt. Brettene du befinner deg på er ikke veldig store, men omgivelsene er varierte og fulle av detaljer. Det er tydelig at utviklerne har lagt ned mye arbeid i å skape spennende områder å utforske. IO Interactives nye «Crowd tech» som lar spillet vise et enormt antall mennesker på skjermen falt også i smak. Det er herlig å bevege seg rundt i folkemengden, mens man iakttar målet og prøver å finne ut hvordan man skal angripe situasjonen på den mest taktiske måten. Fantastisk atmosfære.

Det kan ta litt tid å bli vant med spillmekanikkene, og iblant støter man på prøv-og-feil-oppskriften. En oppskrift jeg i utgangspunktet ikke er nevneverdig fan av. Men tilfredsstillelsen av å utføre et perfekt snikmord er så høy at det er en pris jeg er villig til å betale. Spillet er også krydret med humor i form av artige kommentarer fra skurker og andre som gjør utforskningen mer givende.

IO Interactive innfrir forventningene. Hitman føles friskt, polert og besitter et lekent gameplay. Et av årets mest engasjerende actionspill.

HQ