LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      Forventninger 2013 - Valve

      Forventninger 2013 - Valve

      Skrevet av Kristian den 3 januar 2013 klokken 15:40

      Et nytt år sparkes igang og ikke helt uten forventninger. Jeg kommer til å ta for meg noen områder innenfor spill, underholdning og teknologi som jeg er personlig spent på, og starter like så greit med Valve. Ikke helt uten grunn. For selv om vi vet fryktelig lite om Steambox, Steam console eller hva nå enn vi kaller Valves kommende PC/konsoll-hybrid så er dette unektelig spennende.

      Hva vet vi egentlig?

      Gabe Newell har uttalt at de jobber med ny hardware. Det skal være en hybrid av PC og konsoll tilpasset stuen. Den skal være en del av den 8. konsollgenerasjonen (samme som Wii U, Durango og Orbis - du verden for noen teite navn) og det er sannsynlig at den kommer til å bli kraftig. Veldig kraftig. Valve har tidligere uttrykt frustrasjon over at hardware-utviklingen har stagnert grunnet konsollene. I det minste på rå kraft.

      Sony og Microsoft har satset friskere på annen teknologi enn ren kraft de siste årene med Move og Kinect, og mye tyder på at de ikke kommer til å satse like friskt i den 8. generasjonen som da de lanserte Playstation 3 og Xbox 360. Til syvende og sist blir det nok et spørsmål om pris. Hvor mange dyre komponenter er de egentlig villig til å putte inn i de nye konsollene? Strategien er å etablere maskinene som allsidige underholdningssentre og trekke et større spekter av familien med bevegelsesspilling, og da trenger de vel strengt talt ikke all verdens kraft.

      Om gigantenes nye konsoller overrasker eller om de blir forutsigbare er ikke godt å si, men desto mer interessant er det at Valve kommer inn på dette markedet med nye ideer og visjoner. Sånt kan fort bli spennende. Det er lite realistisk at vi får se noe ferdig produkt i løpet av året, men sannsynlighetene for at vi får se en prototype og at planene blir mer konkrete er derimot ganske store.

      Jeg skal innrømme at jeg ikke har all verdens forventninger til DOTA 2, et nytt Portal eller mer Left 4 Dead. Førstnevnte er ikke akkurat min type spill og de to siste er jeg fortsatt litt mettet på. Så hva står vi igjen med da? Annonsering av et splitter nytt spill eller info, livstegn, håp... Ja, hva som helst av bevis på at verdens mest etterlengtede spill er under utvikling. Jeg snakker selvfølgelig om Half-Life 3.

      For Valve har definitivt hatt kapasitet til å drive utvikling i mange, mange år. Med rett i underkant av 300 ansatte er Valve blant verdens største spillutviklere, og det har ikke akkurat vært overflod av spill fra den kanten de siste årene. Så hva har de egentlig jobbet med? Det første Half-Life-spillet ble sluppet i 1998, og oppfølgeren kom i 2004. Nå er vi altså i 2013 og har ennå ikke hørt et pip. Det har vært ni lange år for utålmodige gamere (som meg). Dette må dere gjøre noe med, Valve. Drømmescenario er en avsløring på E3, med tilhørende spillslipp senere på året. Både til PC og nestegenerasjonskonsoller, selvsagt. Jeg krysser fingrene for både Steambox (prototype) og Half-Life 3 i løpet av året. Det blir utvilsomt spennende å følge Valve.

      HQ