Norsk
Blog
Ingen bruktspill på nye Xbox

Ingen bruktspill på nye Xbox

Skrevet av Kristian den 6 februar 2013 klokken 20:22

I helgen tok jeg for meg troverdige detaljer i forhold til Playstation 4-lanseringen. Nå har samme kilde kommet med oppsiktsvekkende detaljer om Nye Xbox.

Microsofts nye konsoll krever internettilgang for å fungere, slik at konsollen ikke skal kunne spille bruktspill. En ny variant av Xbox Live skal være en integrert del av den nye maskinen, samtidig som en forbedret Kinect-modell slippes ved siden av.

Kilder med kjennskap til Microsofts neste konsoll hevder at selv om den neste Xboxen vil satse tungt på funksjonalitet over nett, vil spill fortsatt bli tilgjengeliggjort for salg i fysisk form. De nye Xbox-spillene vil bli gitt ut på 50 GB blu-ray-disker. Microsoft har innsett at det er nytteløst å fortsette satsingen på HD-DVD-formatet. Det spekuleres i om spillene vil slippes med en aktiveringskode, og at de vil bli verdiløse for andre enn den opprinnelige kjøperen.

Kildene har også bekreftet at tidligere rykter rundt spesifikasjonene til nye Xbox er helt presise. Det betyr følgende: AMD 8-kjerners x64 1.6GHz CPU, a D3D11.x 800MHz grafikkløsning og 8GB of DDR3 RAM. Maskinens harddisk er for øyeblikket ikke fastsatt, men med tanke på Microsofts enorme onlinefokus tyder alt på at de vil sette inn den største harddisken i en konsoll til dags dato.

Selv om arkitekturen i neste Xbox og Playstation minner om PC, har flere utviklere fortalt at Sonys løsning er foretrukket i forhold til å utnytte kraft. Utviklingsstudioer som jobber med nestegenerasjons Xbox blir tvunget til å jobbe med visse, godkjente verktøy, mens Sony oppmuntrer programmerere til å utnytte kjernen i maskinvaren. Operativsystemet i nye Xbox er også mer satt og bestemt enn det konkurrenten har vist frem, noe som gir nok en fordel til Playstation.

I motsetning til Nintendo, satser Microsoft fortsatt tungt på bevegelseskontrollgrensesnitt, og en ny, mer responsiv Kinect skal også slippes ved siden av den nye konsollen. Sonys nestegenerasjons konsollkamera skal etter sigende ha lignende funksjonalitet, noe som skal avsløres på det kommende Playstation-eventet den 20. februar.

HQ