Norsk
Blog

Playstation 4 vil streame PS3-spill

Skrevet av Kristian den 17 februar 2013 klokken 19:40

Ifølge Wall Street Journal vil sonys neste konsoll streame PS3-spill. Synes det var såpass interessant at jeg oversatte like så greit hele saken. HERE WE GO!!! (som Mike Goldberg ville ha sagt)

Sony planlegger å benytte seg av streaming-teknologi i sin neste konsoll, i tillegg til andre forbedringer for å styrke posisjonen, hevder folk med kjennskap til selskapets planer.

Den nye teknologien som lar brukere streame spill over nettet, skal vises frem sammen med den nye konsollen førstkommende onsdag. Strømningstjenesten er designet for å spille PS3-spill på den nye konsollen, som også vil kunne kjøre nye spill fra disk (Blu-ray).

Det virker naturlig etter at Sony kjøpte opp Gaikai Inc. forrige år for omlag 380 millioner dollar. For selv om mange selskaper nå tilbyr å kjøre enkle spill over nettet, var Gaikai én av få selskaper som kunne kjøre virkelig grafikktunge spill som vanligvis krever mer av maskinen din - mer likt en dedikert spillPC eller konsoll.

Streamingteknologien er en av flere nye forbedringer som hører med den nye konsollen, som skal bli avslørt i New York på onsdag. Playstation 4 vises også frem med et mer presist Move-kamera og Dual Shock-kontroll med berøringsflate, ifølge kilder som har fått informasjon om utstyret.

Det er også demonstrert lignende forbedringer i forhold til bevegelsesspilling hos Microsoft, som også skal vise frem sin neste konsoll i løpet av året. Kinect-sensoren er nå oppgradert for å gjøre en bedre jobb med å identifisere og spore bevegelser, samt fange opp tale fra spillere, ifølge folk som har blitt informert om selskapenes prototyper.

Likevel virker det som om Sonys nye streaming-teknologi vil være nyvinningen som skaper mest oppmerksomhet. Mange toppsjefer i bransjen hevder at spilling i nettskyen blir en viktig del av markedet, og understreker at det både kan holde kostnadene lave for brukere og gi fordeler som å spille intrikate spill på enkle, mobile enheter.

Uansett, Sony kjører på for fullt. De har investert tungt for å klargjøre Gaikais tjeneste. Microsoft har også eksprimentert med sin egen variant av spilling i nettskyen, ifølge ansatte i selskapet, men har tidligere satt spørsmålstegn ved kostnadene med å bygge en tjeneste stor nok til å nå alle kundene.

Kilde.

Playstation 4 vil streame PS3-spill

HQ