Norsk
Blog

Reaksjon: Xbox One

Skrevet av Kristian den 21 mai 2013 klokken 21:20

- Xbox er i ferd med å bli den neste vannkjøleren, hevder Nancy Tellem, sjef for Xbox TV Studios.

For noen spillkonsoll er det tydeligvis ikke.

Reaksjon: Xbox One

I hvert fall ikke om man skal ta kveldens Xbox-avdukning i betraktning. Det var voldsomt mye fokus på Xbox som senter for hjemmeunderholdning med raskt bytte mellom TV, spill, film og nett.

Men lite spill.

Kanskje ikke uventet. Microsoft hevdet allerede før presentasjonen at de skulle fokusere på maskinvaren i kveld, og heller spare spillfokuset til E3-messen som går av stabelen om et par uker.

Likevel synes jeg det ble i overkant mye tåkeprat. Mange store ord. Lite som ble vist frem.

- Xbox, go home!

Jeg krympet i sofaen da Microsoft begynte å skryte av Kinect.

Og talestyring.

Det er ikke fremtiden for meg. Jeg vil ikke kjøpe Xbox One for de funksjonene.

Jeg vil kjøpe en konsoll som er en god spillmaskin, med hjemmeunderholdningsfunksjonaliteten som en bonus - ikke omvendt.

Det er mulig at en mer presis Kinect kan fungere, men vi vet alle (som har testet det i nåværende form) at det ikke er optimalt til spilling. Jeg kommer trolig ikke til å juble når Joy Ride 2 blir annonsert. Noe det heller ikke ble. Heldigvis.

For det var ikke mange spillannonseringer Microsoft kunne skryte av i kveld. Joda. Remedys Quantum Break virker svært spennende. Men det var også det.

EA Sports fikk en del sendetid. Her prater stjernespillere om mentalitet og sporten, mens de lirer av seg noen visdomsord. Men fikk vi se noe konkret? Fikk vi se hvordan utviklere utnytter maskinkraften i de nye konsollene til å lage en mer autentisk spillopplevelse?

Nei.

Jeg er litt skuffet over hele opplegget. Ikke nødvendigvis konsollen i seg selv, men det svevende og innholdsløse showet.

Jeg hadde håpet at Microsoft skulle kline til. At de skulle avsløre den nye konsollen med et smell. At de skulle vise noe som tok pusten fra oss. Noe du bare måtte vise til vennene dine.

Men det gjorde de ikke.

Ifølge Microsoft så har de mye kult. Mange kule spill. De ville bare ikke vise det under avdukningen av sitt splitter nye nestegenerasjonskonsoll all in one system.

Forstå det den som kan.

HQ