Norsk
Blog

Filmer til inspirasjon

Skrevet av Kronoz den 19 juni 2008 klokken 21:51

Dette er en artikkel jeg skrev for en avis som vi skal gi til første året på Medier og Kommunikasjon på Levanger VGS. Er ikke sikker på om den kom med i avisen da.

Når du går på media er det en selvfølge at dere skal lagge en film. Da kan det være smart å hente inspirasjon fra andre kjente filmer. Her skal jeg fortelle dere om noen filmer som har inspirert meg ganske mye.

The Godfather
Denne filmen er et must for alle media studenter. Den er fantastisk filmet med en utrolig sterk story.
Filmen er laget av Francis Ford Coppala. Filmen handler først og fremst om mafia familien Corleone og hvordan de skal klare seg i det tøffe mafia miljøet i New York. Det er to karakterer som den omhandler spesielt. Det er Don Vito Corleone og hans sønn Michael, som nettopp har kommet hjem fra krigen, men vil ikke ta del i familiens foretninger. Vi følger også Michaels bror Sonny.
Familiens kamp for å overleve i det harde miljøet er spennende og interessant. Det som må bli tatt i betraktning er at filmen er gammel, og effektene er ikke helt topp. Men de var ganske så gode når filmen kom ut

Cloverfield
Denne filmen er ganske ny og har i skrivende stund ikke kommet ut på DVD.
Filmen er laget av Matt Reeves. Vi følger en vennegjeng som har en farvel fest for en av de som skal til Japan. Midt under festen så angriper et monster New York. Filmen er filmet i handholdt kamera, slik som The Blair Witch Project.
Det vil si at du nesten aldri ser noe til personen som holder kameraet. Når de løper så rister kameraet, når han må bruke begge hender til en ting, så slår han av kameraet, og slår det på igjen senere.
Filmen har en ganske nøyaktig lik lengde som en DV kassett. Filmen avslører ikke noe om noen ting. Ikke noe om hvor monsteret kommer fra, nøyaktig hva det er osv. Dette funker perfekt, og du sitter selvsagt igjen med en enorm trang til å vite det er som egentlig foregård etter slutten.

Flags of our Fathers og Letters from Iwo Jima
Et mesterverk av noen filmer laget av Clint Eastwood.
Filmen handler om de soldatene som satte opp det amerikanske flagget på toppen av Iwo Jima. Vi får se hva som skjedde før, under og etter flagg heisingen. Vi får vite hva krigen gjør med et menneske psykisk. Hovedpersonen i filmen er John "Doc" Bradley. Men vi følger også to andre personer som overlevde Iwo Jima, og tok del i kampanjen etter på.
Filmen fokuserer mye på hvordan amerikanerne opplevde invasjonen av Iwo Jima, og hva deres versjon av det som skjedde.
Hvis du har sett denne filmen, bør du absolutt se Letters from Iwo Jima.
Det er tvilling filmen til Flags of our Fathers, også laget av Clint Eastwood.
Letters tar for seg den Japanske siden av invasjonen av Iwo Jima, og hvordan de opplevde å ligge i bunkerne i lang tid. I forhold til Flags, så foregård denne filmen ikke etter selve kampene. Alt skjer under krigen, unntatt et par flashback som forklarer hvordan/hvorfor hovedpersonene havnet der. Japan er på randen til å tape krigen, noe som selvsagt preger soldatene.
Alt er filmet i mørke farger, på grensen til svart/hvit. Noe som fungerer perfekt.

Dette er kun noen av de filmene som du kan hente inspirasjon fra. Andre filmer som er å anbefale er Gladiator av Ridley Scott, Sweeney Todd The demon barberer from Fleet Street av Tim Burton, Iron Man av Jon Favreau og en god del dokumenterer kan det være smart å se. Jeg anbefaler noen av Michael Moore.

Dette er jo kun selvsagt en brøk del av alle de filmene som gir deg inspirasjon. Å se filmer er en smart ting å gjøre når du går Media. Mitt råd er å gjøre det så ofte som mulig.

HQ