Norsk
Blog

Lord of the Rings Conquest

Skrevet av Kronoz den 29 januar 2009 klokken 10:01

Jeg hadde ikke så høye forventninger da jeg kjøpte Lord of the Rings Conquest, så det var kanskje et lite håp om at jeg kunne bli positivt overasket, eller ikke.

Storyen starter med en tutorial, som du helst må gjennomføre. Det er i alle fall det som advarselen sier, og det kan kanskje være litt lurt å. Da kan du lære deg kontrollene og alle klassene før du blir kastet rett inn i ork flokken. Du blir kastet rett inn i krigen med the Battle of Helms Deep. Du får to klasser og velge mellom. Warrior og Archer. Begge klassene har sine angrep og spesialiteter. For å vinne så må du holde et kontrollpunkt i en vis tidsperiode, og hindre at du blir overstrømmet av orker. Omtrent det samme som det gamle spillet Two Towers ned andre ord. Bare med bedre grafikk og noe forbedret gameplay.

Det som er litt annerledes da er at du etter et vist punkt får sjansen til å spille som en helt. I dette tilfellet så var det Aragon. Jeg merket ikke så stor forskjell på helten og en vanlig warrior da. Selvsagt tåler han litt mer og har litt kraftigere angrep. Men ellers så er det ikke noe mer med dem. Det er forskjellige helter i forskjellige slag. Slik gjentar det seg igjennom hele spillet
I storyen så følger vi filmene manisk, nesten i alle fall. Noe er forandret, blant annet Moria.

Ikke noe av denne kampanjen var noe spektakulært. Det var ingenting nytt. Det hele var en nedtur uten like for å si det slik.
Men så kommer vi til den onde kampanjen. Da får spillet en sårt trengt opptur. Det virker rett og slett som om orker er mer samarbeidsvillige en mennesker og alver. Rart men sant. Jeg er også imponert over hvordan de har klippet sammen filmklipp slik at det passer sammen med den onde storyen. Det var godt gjort det skal de ha. Vi var innom mange av de samme plassene, men 2 eller 3 var byttet om mot noe nytt.
Men som sagt, ikke noe spektakulært. Til sammen så tar det kanskje 4-5 timer å spille igjennom begge kampanjene. Kort, ja. Derfor er det bra at vi har online delen.

Online delen er det som redder spillet fra den vise død og nedstøving i min hylle. Det kan bli ganske så heftig i en kamp med andre spillere. For det første, de kan tenke (noen av dem i alle fall), så de løper ikke rundt som noen hjernedøde høns. Om du er så heldig at du havner med folk som faktisk vil samarbeide med deg, så er du utrolig heldig. Da kan du ende opp med å spille i flere timer i strek. Det merket jeg da jeg spilte demoen allerede. Det er flere forskjellige "moder" å spille på i online delen.
Spillet anbefales til Ringenes Herre fan, eller noen som bare er glad i litt knappemosing.

Karakter: 6/10

HQ