Norsk
Blog

Dreper gaming musikk/filmbransjen?

Skrevet av Kronoz den 20 april 2010 klokken 17:42

Jeg har nå stående i hylla mi 29 Playstation 3 spill. Om vi sier at hvert spill koster 600kr (tar ikke med i betraktning collector's edition) så blir det 17.400 til sammen. Plusser vi på prisen på selve konsolen (4000 da jeg kjøpte den), så har jeg brukt til sammen 21.400kr på spill til sammen. Dette er ikke den reele prisen en gang, for jeg har hatt flere spill som jeg har kjøpt inn og senere byttet bort på tilbud, og spill som har forsvunnet eller blitt ødelagt. Nå har jeg heller ikke tatt med i betraktning at jeg også har kjøpt nye kontrollere osv til konsollen.

Jeg tenkte jeg skulle fortsette dette regnestykket litt med å finne ut hvor mange spill jeg har planer om å kjøpe i år, og så finne ut i gjennomsnitt hvor mye jeg trenger, omtrent. Men dette regnestykket gjorde meg bare deprimert. Jeg begynte også å spekulere på hvor jeg får pengene fra? Jeg har ingen jobb, og får minimalt med stipend fra lånekassen, allikevel så har jeg egenhendig greid å kjøpe meg 29 spill (har aldri fått spill i gave). Jeg begynte deretter å tenke på hvilke andre steder jeg har lagt pengene mine, og kom fram til at det er omtrent ingen andre steder. Jeg har ikke kjøpt meg en film på lenge. Musikk har det blitt helt slutt på, unntatt når jeg kommer over en eller annen vinyl.

Så det er ikke rart musikk og filmbransjen sliter når. Vi som er den ideele målgruppen, studenter i alder 17-30 år, velger å bruke de få kronene vi har på spill, så har vi plutselig ikke noe igjen på budsjettet. Kan det hende jeg har, helt tilfeldig, snublet over løsningen mot piracy? Er alt de trenger å gjøre å sette ned prisen slikk at vi som trenger mat også kan nyte BÅDE musikk, film og spill?

HQ