Norsk
Blog

AC/DC, Valle Hovin 31. Mai

Skrevet av Kronoz den 5 juni 2010 klokken 08:56

Grunnet avisen sin førsterett på artikkelen så kommer den ikke på nett før nå.

Godt og vel en time forsinket entret AC/DC scenen på et stappfullt Valle Hovin. Dette fikk innvirkninger på selve showet, men så lenge de var på scenen, så var stemningen på topp.

Etter sigende så landet flyet med AC/DC på Gardermoen nøyaktig klokken 21.00. Tilfeldigvis det tidspunktet de skulle ha vært på scenen. Med lover som sier at man ikke kan spille så alt for høyt etter klokken 23.30 så sier det seg selv at dette fikk store innvirkninger på konserten. Flere glansnummer, som «War Machine» og «For those about to rock» ble effektivt kuttet ut og den halv timers lange gitarsoloen til frontfigur til Angus Young ble kortet ned til omtrent 10 minutter.

Men, alt det negative til sides, det skal ikke skyves under en stol at det var god stemning til tider og at de prøvde så hardt de kunne. Allerede fra starten av satte de i gang stort med å sende et enormt tog igjennom storskjermen til de kanskje ikke fult så vakre, men enn så gode tonene til «Rock N Roll train». Herifra gikk det kun oppover. Sanger som i alle fall jeg anser som klassikere og livdsnødvendige på en AC/DC konsert kom som perler på en snor. Her fikk vi høre «Back in Black», «Hells Bells», «Thunderstruck» og «T.N.T».

Vokalist Brian Johnson slet kanskje litt med stemmen med tanke på at han ikke fikk varmet opp, men det løsnet seg under «Dirty Deeds». Angus Young må også ha stjålet omtrent alt av energi fra resten av gruppa. Han løper rundt om hele scenen, og tar en liten stripeseanse under «The Jack». Om det er pga nettopp Angus sin utømmelige energi eller ikke så er bassist Cliff Williams og andre gitarist Malcolm Young en smule anonyme på scenen, mens det ser nesten ut som om trommis Phil Rudd kjeder seg der han satt med sneipen i munnen. Men uansett hvordan det så ut, de spilte bra, og det er vel strengt tatt det som teller.

Lyden på Valle Hovin var strålende, det er ikke uten grunn at de valgte å heller gjenta konserten på stadion framfor Telenor Arena som de blant annet var innom i fjor. Publikum var litt slappe til tider, men på de største høydepunktene så tok de virkelig av. Alt i alt så var det en konge konsert så lenge den varte.

HQ