Norsk
Blog

Minner fra spillåret 2010

Skrevet av Kronoz den 20 desember 2010 klokken 15:37

Det har dessverre blitt et litt magert spillår for min del. Jeg har nok verken hatt råd eller tid til å forsyne meg med alt jeg har hatt lyst til å spille (og anmelde) så jeg føler derfor at jeg ikke kan gi et godt grunnlag til en beste spill liste. Men, jeg kan godt skrive om de spillene som har underholdt meg best så langt i år. Here we go:

Red Dead Redemption:
Min anmeldelse
Kanskje det spillet jeg har elsket mest i år. Faktisk det eneste spillet jeg har gitt karakteren 10/10 når jeg har blitt tvunget til å sette karakter på ting. Alt fra musikken, til stemningen til byene og den åpne prærien bare oser av den amerikanske vesten. Her finner vi alt som har gjort perioden så legendarisk som den har blitt. Heftige skuddvekslinger, jakt på kvegtyver, jakt på bøffel og en historie som kan konkurrere mot Sergio Leones mesterverk. Musikken setter like stor stemning som Ennio Morricone gjorde med sin og stemmeskuespillet er noe av det bedre jeg har hørt på lenge. Jeg finner faktisk ikke noe galt med spillet annet enn et par litt rare bugs fra tid til annen, men det gjør strengt tatt ikke så mye.

Red Dead Redemption: Undead Nightmare
Ja, jeg vet at det bare er en utvidelse til RDR, men den var så godt gjennomført at jeg bare må kaste den med her. Denne pakken ga oss ikke bare noe nytt og kastet inn et par random spawnpoints for zombier, nei da. Den endrett på hele spillet. Alt er rykket opp ved roten og kastet rundt. Vesten er tatt over av zombier og Marston må ut for å finne en kur mot denne sykdommen som har krevd både kone og barn. Utvidelsen ga oss et helt nytt gameplay og kastet alt det vi viste ut av vinduet. Her gjaldt det om livet. Strålende.

Assassin's Creed: Brotherhood
Min anmeldelse
Min absolutt favorittspillserie kom ut med et nytt spill mot slutten av året, og jeg elsker det. Selv om det kanskje ikke hadde med seg så mye nytt i ryggsekken. Jada, jada. Jeg vet at borskapmodusen var ny, og at kampsystemet har fått seg en solid overhaling til det bedre, men det er vel strengt tatt det fremdeles en utvidelse av Assassin's Creed II!
Dog, jeg skal innrømme at det var godt å endelig få vite mer om Desmond, det var moro å endelig få et gjensyn med Ezio igjen og Roma var en perfekt lekeplass. Det jeg savner nå er en ny epoke hvor vi kan boltre oss fritt. Jeg gleder meg til neste gang.
Det som må nevnes her er at flerspilleren i Brotherhood er den beste jeg noen sinne har opplevd i et spill. Aldri før har jeg hatt det så moro og så spennende i en flerspillerkamp før. Her er det ikke løp og skyt og håpe på det beste som gjelder. Her må du faktisk bruke hjerne. Det var så, jeg vet ikke, oppløftende. Kanskje feil ord, men det var i alle fall mye, MYE, bedre enn jeg hadde forventet. Et godt minne som jeg skal ta vare på lenge (siden jeg sliter med å legge fra meg kontrolleren).

Heavy Rain
Min anmeldelse
Endelig, ENDELIG, kom det et spill som fokuserer helt og holdent på en god historie. Sant nok så holdt historien i Heavy Rain en b-filmstandard, men i spillsammenheng så var det den beste historien jeg har opplevd noen gang. Alt handler om valg. Hva vil du gjøre i denne situasjonen, hvilke konsekvenser får valget osv. Det er rett og slett genialt. Historien er spennende nok til at du sitter nærmest på kanten av stolen og bare håper på at det kommer en ny tvist snart. Å i tillegg vite at det faktisk er du som spiller som skaper disse tvistene via de valgene du gjør er overraskende tilfredsstillende. Det at du aldri helt vet hvilken slutt du får sørger også for at det å plukke opp spillet igjen ikke er like "kjedelig" som det ellers er. Du oppdager alltid noe nytt i storien, siden den utvikler seg pga dine valg (valg har blitt nevnt litt for ofte så langt syns jeg).

Så, her er en kort liste over de beste spillminnene jeg har fra året 2010. Jeg har ikke opplevd så alt for mye med andre ord.Jeg må nesten legge til at lista ikke er imponerende på noe mulig vis, men det er disse spillene jeg med sikkerhet husker at jeg har kjøpt og spilt i løpet av året, og de har derfor gjort et inntrykk på meg. Listen er ikke rangert. Bare så det er sagt.

HQ