Norsk
Blog

Replay! Spill jeg plukker opp igjen

Skrevet av Kronoz den 16 januar 2011 klokken 14:05

Gjennspillingsverdi og varighet er og blir betraktet som en av de viktigste egenskapene med et spill. Spillet skal være godt nok til at vi gjerne setter oss ned med det igjen, igjen og igjen. Det skal alltid underholde oss og vi skal alltid greie å finne tilbake til det etter en lengre eller kortere perioder med andre spill. Etter å ha tenkt igjennom dette en liten stund så har jeg funnet ut at de spillene jeg spiller igjen ofte ikke er de store spillene som «Metal Gear Solid 4», «Modern Warfare 2» eller «Heavy Rain».

Call of Duty: World at War
Ja, faktisk. Jeg er en form for hobby historiker, eller, jeg har en relativt stor interesse i historie. Da spesielt krigshistorie, og ingen krig fenger like mye som andre verdenskrig. Sant nok så har perioden fått relativt mye kritikk i spillbransjen for å være oppbrukt, men med World at War så har Treyarch tatt en litt annen vending i saken. Her følger vi ikke krigen i Europa, men stillehavskrigen og krigen på øst-fronten. Jeg er ærlig talt ikke sikker på hvorfor jeg alltid venner tilbake til det, men jeg gjør det. Selvsagt, nazi zombier med en kompis eller to er jo også med i betraktningen.


The Saboteur
Mye det samme som forrige spill. Nemlig historie interesse. Dog i The Saboteur så er den ikke fult så nøyaktig. Men det er relativt fornøyelig å vandre rundt i Paris for å sprenge nazi-tårn, antiluftskyts eller ta livet av generaler. Med en svart/hvit stil på de områdene du ikke har frigjort fra ondskapens grep enda så er også spillet visuelt vakkert å se på. Det er synd at omtrent alt av gameplay er stjålet fra andre spill, men om jeg ønsker meg en krysning av Assassin's Creed, GTA: IV og InFamous så er The Saboteur perfekt.

Red Dead Redemption
Et av de siste spillene jeg har kjøpt, og et av de jeg har spilt mest. Spillet er perfekt på omtrent alle måter. Det har en levende verden, troverdige karakterer og det er alltid noe å finne på. Når man i tillegg har det nedlastbare Undead Nightmare så har man underholdning i flere måneder.
I tillegg så er historien såpass bra at å spille den igjen egentlig ikke er noe problem. En av mine favoritt aktiviteter i spillet er jakting faktisk. Bare vandre rundt i Tall Trees og jakte på bjørn og andre dyr. Mangler bare å gjøre det i virkeligheten nå:P

Assassin's Creed
Både Assassin's Creed II og Brotherhood. Dessverre så har jeg nærmest kuttet ut første spillet etter at AC: II kom ut. Selv om det har en bra story. Uansett. Assassin's Creed har utviklet seg til å bli min desidert favorittspillserie. Jeg syns at historien er godt skrevet, gamplayet er godt og verden er levende, og ikke minst stor. Med Brotherhood så introduserte også Ubisoft et strålende multiplayer-konsept som overrasket meg stort. Jeg hadde strengt tatt ikke tro på det i det hele tatt når jeg først fikk høre om det.

Kort og godt så er dette de spillene jeg alltid plukker opp igjen. Jeg fikk kanskje ikke beskrevet hvorfor så alt for godt hvorfor, men det får så være.

//Kronoz over and out

HQ