Norsk
Blog
Flashback: Fast and the Furious

Flashback: Fast and the Furious

Skrevet av Kronoz den 27 februar 2011 klokken 18:21

Først og fremst, HVA ER FLASHBACK?
Flashback er et form for skriveprosjekt som jeg skal prøve ut, en bloggserie om du vil. Jeg skal, men gjenvne mellomrom som passer meg skrive om filmer, bøker eller spill som jeg mente var bra, viktig eller som fasinerte meg på den tiden. Jeg skal se om jeg hadde rett eller ikke med andre ord. Jeg har planer om å skrive disse bloggene på et spesielt vis også. Jeg kommer til å skrive de rett i Blogspot editoren, og ikke i Word som normalt, og jeg kommer til å skrive de kort tid etter at jeg har sett filmene, spilt spillet eller hva det nå er jeg finner på. For å få mest mulig tanker ned på skrift.

The Fast and the Furious-filmene
Som første del av dette eksprimentet, bloggserie eller hva vi nå skal kalle det, så har jeg sett The Fast and the Furious-filmene. Da tenker jeg på de tre filmene som har kommet på DVD, og som har en noenlunde sammenhengenden historie. Altså, «The Fast and the Furious», «2 Fast 2 Furious» og «Fast & Furious». Jeg valgte og droppe spin-off filmen «The Fast and the Furious: Tokyo Drift».

Hvorfor jeg ble så fasinert av disse filmene og hvorfor jeg mente de var så geniale er utenfor min fatteevne. Greit nok, jeg kan godt finne på å sette på disse filmene i bakgrunnen mens jeg jobber med noe på Macen, men jeg ser de ikke om jeg vil ha noe som gir noe spesielt til mening.

De to første filmene har nok ikke den sterkeste historien i verden, men det er heller ikke meningen. Her er det bilene og kjøringen som er i fokus. Selv om de prøver å skjule det på sitt ikke fult så gode vis. Det positive med dette er jo selvsagt at det blir en del gode bilder. Spesielt godt liker jeg "showcase"-scenene. Her blir kameraet ført godt og alle neon-lysene gir gode visuelle bilder.

Den tredje filmen derimot («Fast & Furious») satser sterkt på en litt mer seriøs historie. Jeg må si at det ikke var det lureste de kunne ha gjort. Det går liksom på bekostning av det som gjorde de to andre filmene helt greie. Denne blir bare mørk og en smule "grumsete" i det visuelle utrykket.

Konklusjon:
Etter et relativt kort og rotete forsøk på min første FLASHBACK, så vil jeg si at jeg ikke forstår hvorfor akkurat disse filmene hadde min interesse. De er ikke akkurat mesterverk. Dog, jeg skal innrømme at jeg sikkert kommer til å se de en dag da jeg vil ha noe lett og hjernedødt til å slappe av med. Vi får satse på en litt lengre og bedre blogg neste gang.

/Kronoz

HQ