Norsk
Blog

Vikings førpremiere og sesong 2

For å oppsummere følger Vikings den legendariske Ragnar Lodbrok og hans familie i hans ønske om å utforske nye terretorier. Ragnar sverger lojalitet til Kong Hårek, og skal hjelpe ham i forhandlinger om land med Jarl Borg (Thorbjørn Harr). På vei til disse forhandlingene blir selvsagt Ragnar forført av den vakre prinsesse Åslaug, i tillegg til at hans bror Rollo tilsynelatende har valgt å følge Jarl Borg fremfor sin egne bror. Mange tråder for sesong to å følge opp med andre ord, og ivrig som jeg er tok jeg turen på en førpremiere av sesong to for å se utviklingen videre.

Shindiggen ble holdt på Ridehuset på Akershus festning for å sette den riktige stemningen.
Jeg ankom lokalet, utenfor var rød løper lagt ned, omringet av fakler. Foran døren hadde HBO hengt opp et bakteppe hvor en kunne posere sammen med vikinger (representert av Víkverir). Stemningen var med andre ord satt.

Jeg kom inn og ble tilbudt et trekrus med øl, og beveget meg videre inn i lokalet. I hvert vindu var vikingrelaterte rekvisitter plassert, lyst opp av stearinlys. Som en kontrast ble resten av lokalet lyst opp med blålig, kaldt lys. Midt i rommet sto flere små bord med et utvalg av flatbrød og diverse typer kjøtt og fisk. Flere av gjestene, som jeg regner med var fans av serien, hadde valgt å kle seg ut, så det ble en ganske interessant affære å vandre omkring vikinger mens de gnafset på tørrfisk og helte i seg øl. Musikken i lokalet var temmelig intens, i likhet med musikken en hører i serien. Lyset, maten, bekledningen og musikken spilte sånn sett veldig godt på lag med å skape en stemning av intense forventninger. Ryktet om at selveste Thorbjørn Harr skulle dukke opp, medvirket også til dette.

Vikings førpremiere og sesong 2

Thorbjørn Harr som Jarl Borg.

Vi ble vist første episoden av sesong to, og jeg er fremdeles solgt. Jeg hadde kanskje litt høye forventninger, men ettersom jeg husker at jeg måtte la sesong en vokse på meg, regner jeg med det er det samme med sesong to. Første episode byr på flere ganske drastiske vendinger, så det er absolutt ingenting å si på spenningen.

Etter første episode kunne vi stille Thorbjørn Harr noen få spørsmål. Dette var kanskje litt uorganisert, og de fleste stilte relativt uinteressante spørsmål etter min mening. Men Thorbjørn var enormt flink til å svare for seg, så det kom en del interessant informasjon ut av det. For eksempel det faktum at de fleste opptakene fra havner er tatt ved innsjøer i Irland, mens fjellene i bakgrunnen er norske. Det er imponerende gjort i serien, ganske vanskelig å se faktisk. Men ifølge Thorbjørn må vi bare se etter bildene hvor vegatasjonen går helt ned til vannet, det ville det jo selvsagt ikke gjort i ordentlig sjøvann. Ellers kunne han meddele at det var litt vanskelig å lære seg koreografien til slåssecenene. Og trådde man feil en gang, ville en risikere å få seg en på tygga. Ved hvert opptak av slåssecener sto det alltid to ambulanser beredt, og det ble stort sett alltid skader. Spesielt på ivrige statister.

Har du enda ikke fått med deg første sesong, vil jeg anbefale deg å sjekke den ut. Det tar litt tid, men den vokser på deg, og du kommer til å bli hekta. Jeg er også optimistisk til sesong to, og jeg gleder meg til enda mer blod, gørr og drama slik serieåpningen bærer vitne om.