Norsk
Blog

Klikka på sjefen!

Skrevet av Lykkedragen den 13 august 2008 klokken 10:03

På jobben min er det store endringer på gang. Vi holder på med å oppdatere og fornye datasystemene på huset, og vi ansatte må ta en del kurs slik at vi er delvis forberedt på det nye datasystemet.

I tillegg er det blitt litt forsinkelser i disse omveltningene. Meningen var at det skulle være gårdagen som skulle bli den store dagen, og hele gjengen hadde virkelig gledet seg til å begynne med nytt system. Forandring fryder, og i tillegg har vi hatt en del store og plagsomme kræsjer den siste tiden.

Og i dag skulle da være min fridag. Jeg er nemlig så heldig at jeg jobber skift og har max 4 arbeidsdager i uka, bortsett fra den ene helga i måneden da jeg også må jobbe.

På toppen av det hele har endelig det begynt å skje noe rundt vaskemaskin-helvetet mitt. For de som ikke har fått det med seg: Vaskemaskina mi bestemte seg for å gjøre et rømningsforsøk en kveld for 5 uker siden. Siden ledninga stoppet tingen, sprengte den liksågodt sikringene i huset og erklærte seg selv for død. Kort versjon.
Siden den kvelden har jeg da ventet, og ventet og ventet helt til i går da jeg fikk en telefon om at i morgen skulle de komme å hente den og jeg skulle få en ny vaskemaskin. ( Skeptisk er jeg dog...det er nesten som jeg synes det høres for godt ut til å være sant..)

Så gårdagen skulle være en fin dag egentlig. Travel, men siden jeg skulle ha fri i dag var jeg egentlig veldig fornøyd og gikk på arbeid og følte at endelig hadde hellet snudd til min favør.

Så kom jo denne beskjeden om forsinkelsen da. Og er det noe alle vet er at så lenge det er snakk om data så gjelder de 3 T'er hele tiden.Men nok om det. Er ikke noe man kan gjøre med slikt.

SÅ skjer det fatale: Vi får beskjed om at systemene skal oppdateres i dag, og sjefen er litt stresset av all omveltningene rundt dette. Han gleder seg og gruer seg litt tror jeg. Men poenget er at fyren har vært litt stresset i det siste og litt mindre blid enn vanlig. Dette fører til at vi undersåtter ( mitt ord, ikke hans) har fått følt litt mer mas og kjefting for bagateller enn vanlig. Noe som fører til at vi begynner å bli litt lei all kjeftinga og masinga.

Så da han ropte på meg ante jeg jo at det kom ett eller annet negativt ut av det. Men jeg skjønner fyren, det er ikke det. For det er plutselig folk over alt som styrer med ledninger og borrer nye hull i vegger. Telefoner ringer i ett styr og alle maser på stakkaren i tide og utide.

Så jeg ruslet inn på kontoret og ventet å høre ett eller annet som ikke var blitt gjordt eller en feil som jeg måtte rette opp. Men neida, beskjeden var som følger:

Jeg vet du har fri i morgen men du har herved bare med å komme på jobb i morgen. Du er den mest datakyndige personen her og dessuten er du den som tar alt med en gang. I tillegg trenger jeg deg her for å holde humøret oppe på folk.

Skulle vel egentlig ha følt meg smigret der og da, men alt som sto i hodet mitt var: SKITT! Vaskemaskina mi!!
Nervene mine er litt tynnslite når det gjelder den vaskemaskina, for å si det mildt.

Jeg svarte at det kunne jeg gjøre men at jeg hadde noen folk som skulle fikse vaskemaskina mi i morgen så jeg...

Lenger kom jeg ikke før sjefen avbrøt meg med et brøl om at jobben var førsteprioritet spesielt nå, og vaskemaskina måtte bare vente.

Og der så jeg rødt.
Og disse ordene var det som ramlet ut av meg:

NO SKA DU HØRE PÅ MEG DIN FORBANNA HESTKUK. EG HAR VENTA PÅ DEN DER JÆVLA VASKEMASKINA I 5 UKER, OG UANSETT KOR MYE DU ENN TRENG MEG TIL Å HOLD DEG I HANDA FORDI DU E EN USIKKER JÆVLA DRITT SÅ SKAL JEG DRA HJEM NÅR DE RENG MEG OG SEI AT DE E PÅ TUR FOR Å HENDT DEN MASKINA. DET E SNAKK OM MAX 1 TIME OG VESST DU IKKE KAN KLAR DEG UTEN MEG EN FORBANNA LITEN TIME SÅ VIL EG SEI DU E EN USERIØS GJØK SOM ALDRI SKU HA VÆRT SJEF OG DU KAN REIS LUKT ÅT HELVETE!! OG NÅR VI E INNE PÅ DET SÅ E DU SÅ JÆVLA SUR FOR TIA AT EG BEGYNN FAEN MEG Å LUR PÅ OM DU IKKE HA FÅTT DEG NÅ PÅ EI STUND!

Det var vel det jeg sa..sånn ca. Var kansje litt mer banning og flere kallenavn enn dette men essensen i det er det samme.

Fyren ble veldig rød i trynet, noe som er et ganske så klart tegn på at nå er han forbanna.

Ja, svarte han. Du har rett. Vaskemaskina er jo bare en bagatell i dette som ikke skulle være et problem å få til. Jeg ringer deg i morgen når vi trenger deg, og er du opptatt så kommer du så snart du har mulighet. Jeg tror vi kan avse deg en liten time sånn at du får fiksa vaskemaskina. Jeg vet hvordan det er når den ryker. Så snakkes vi i morgen.

Så her sitter jeg da og venter på telefon fra sjefen, og telefon fra vaskemaskinfolka.

HQ