Norsk
Blog
Move VS Kinect

Move VS Kinect

Skrevet av Lykkedragen den 6 oktober 2010 klokken 09:36

I disse høstdagene dukker det opp nye spill og ikke minst nytt spillutstyr.

De siste ukene har jeg testet ut Move, spesielt sammen med lillemor i huset. Begynner å få en del inntrykk og samtidig kryper lanseringen av Kinect inn på oss vanlige dødlige.

Dette gjør at jeg begynner å tenke litt over hva Sony og Microsoft har å tilby oss med nytt tilbehør, og hva dette vil si for hver enkelt av dem.

Move fungerer utmerket. God respons og med tanke på kvaliteten på grafikken er det ett appsolutt godt tillegg i et hus som allerede svømmer over i kontrollere av ymse slag.
Sony prøver å treffe casual gamers, og Move vil til en viss grad hjelpe. Med en viss grad mener jeg at de fleste vil nok kjøpe det men neppe bruke det.
HVORFOR? spør du? Vel, la meg forklare.

Når du skal spille et Movespill må du koble til kameraet. Dette har en meget kort ledning i mine øyne spesielt med tanke på at USB-utgangene er på fremsiden av min PS3. (Jeg har den gamle versjonen, kansje slimen er litt bedre på akkurat det område?) Dette fører i allefall til at jeg ikke når rundt med ledningen slik at den blir liggende fremme på FRAMSIDEN av TVen. Dette ser ikke helt ryddig ut, og siden jeg har en ledningsallergiker i huset, samt et alltetende svart hull gående løs i huset som bare må spise på alt eller banke det ihjel betyr det at jeg må pakke kameraet vekk hver gang jeg er ferdig med å spille.

Ergo aner det meg at jeg ikke er den eneste som må gjøre dette hver bidige gang. Samtidig som man må kalibrere kontrolleren hver gang man starter et spill begynner jeg å føle at dette begynner da å bli litt tungvint. Med tanke på at man ordner Wii'en og slipper å koble noe fra eller til siden den er lettere tilgjenngelig må jeg dessverre si at jeg tror Sony har bommet litt...Det er for mye STYR, SONY! Hører dere meg?!?

Nå er det bare en liten måned igjen til Kinect kommer og jeg har begynt å drømme om mulighetene Microsoft står framfor.
Dessverre hører jeg at Milo-programmet er blitt lagt på is, noe som er synd for jeg ante nemlig en meget god mulighet til å virkelig kikke ass på konkurrentene med akkurat det programmet.

Selve spillingene uten noe som helst form for kontrollere eller knapper intresserer meg lite...blir sikkert morsomt, i små doser. Men det er derimot helt andre bruksområder jeg ser mon i en kinect.

Tenkt deg at du står opp kommer inn i stuen hvor xbox'en din ønsker deg god morgen via en avatar ala Milo, og lurer på hva du vil se på TV'en mens du spiser frokost. Nyheter, email eller gamereactor? Kansje alle tre mulighetene samtidig via delt tvskjerm?

Hva om Milo kan styre lys, kaffetrakter og andre ting i huset hvor du ber han om å slå på lyset eller bestiller kaffe nytraktet til et bestemt tidspunkt? Det er ikke umulig, vet du...det skal bare en liten trådløs boks i hver enhet du ønsker skal være mulig å kontrollere fra Xbox'en, samt da et program ala Milo for at det skal fungere...

Om jeg kan tenke mulighetene regner jeg virkelig at Microsoft er laaaangt foran meg...
Hvem vet...kansje det ikke er lenge til at man kan snakke med hele huset?

Uansett tror jeg at Kinect har en liten fordel i kampen om kjøpere. Jeg aner nemlig at det ikke kommer til å være like mye styr med Kinect som det er med Move.

Så vil fremtiden vise da om jeg får rett.

-Datamaskin! Slå på kaffetrakteren, hent avisa og sett på ynglingsmusikken min!
( Filler'n...ser ut til at jeg må gjøre alt selv....grumble..)

HQ