Norsk
Blog
Temablogg.4 Resident Evil

Temablogg.4 Resident Evil

I denne bloggen vil jeg framheve det spillet som for alvor sendte meg inn i en verden av spill.
Om det forandret livet mitt skal være usagt, men etter dette ble spill en like selvfølgelig del av livet mitt som film og musikk.

Spillet jeg refererer til er som overskriften, kanskje mer enn antyder: Resident Evil til PlayStation, fra 1996.

Jeg ble introdusert for PS og RE universet i 1996 da en venn av meg, som viste godt at jeg anså "TV spill" som barnslig. (Det hører med til historien at jeg i 1996 var 22 år og mer eller mindre heltids musiker.)
Han, altså min venn, hadde kjøpt og spilt et spill han mente måtte være helt i min gate og han insisterte på at jeg måtte prøve det. Jeg fikk låne hans PS maskin og spillet, som altså var det første Resident Evil spillet. Jeg fikk IKKE låne noe minnekort.

I timesvis satt jeg og spilte mitt første møte med Survival Horror. I ordets rette forstand.
Det hele begynte i foajeen på herregården. En kniv et håndvåpen og nesten ikke ammo. Det var zombier, zombiehunder, svære edderkopper, og etterhvert muterte planter og haier.. lenger enn det kom jeg ikke.. da hadde jeg spilt Residen Evil i dagesvis og hver gang jeg ble drept av en levende død, eller lignende, som kom litt uventet på og gjorde at jeg skvatt så kaldsvetten sprutet, begynte jeg HELT fra begynnelsen igjen. I foajeen på herregården, med en kniv, et håndvåpen og nesten ikke ammo...
Uten minnekortet har men bare ETT liv i RE.
Da min venn kom og hentet både maskin og spill noen dager senere var jeg å regne som en gamer. Så fort jeg hadde spart opp litt peng kjøpte jeg meg min egen Playstation, et minnekort og Resident Evil, Men spillet ble ikke det samme når man kunne save hver gang man snublet over en skrivemaskin. Jeg kunne tross alt halvparten av spillet utenat fra før etter å ha spilt det fra begynnelsen et titalls ganger.

Det ultimate Resident Evil spillet vil for meg alltid være RE.2 fra 1998, det er en undervurdert klassiker som jeg føler har kommet i skyggen av sin eldre bror RE og sin yngre fetter Silent Hill (1999) men Resident Evil 2 har et gameplay og en historie som serien ennå ikke har klart å kopiere. Det mener nå jeg..
Anyway.......

Hadde det ikke blitt sluppet et Survival Horror game ved navn Resident Evil til playstation i 1996 ville jeg aldri ha sittet her og skrevet denne bloggen. Jeg hadde aldri rukket eller giddet å hoppe på game karusellen. Det tør jeg si med nesten 100 % sikkerhet.

HQ