Norsk
The Legend of Zelda - oversettelse del 4

The Legend of Zelda - oversettelse del 4

Skrevet av michae2109 den 2 mars 2008 klokken 23:08

Ready, set, go! Enda et nytt kapittel i oversettelsen min, her vil leserne for første gang støte på nevnte nettsides teori om kronologien i Zelda-serien, og her kommer da spillet som de mener følger etter Ocarina of Time tidsmessig. De fleste blir nok ikke overrasket når jeg sier at det spillet er Majora's Mask :P, siden spillet offisielt sett er oppfølgeren. Uansett, da setter vi i gang, håper dere liker det.

Originalteksten finner dere her: http://desertcolossus.com/compendium2/index.php?CHC%3A%20T
he%20Other%20Hyrule

Krønike over Hyrules historie
Det andre Hyrule
Med minnet om den store ære vel bevart i sinn, ivret Link for å dra ut på nytt eventyr, men en verk plaget også hans hjerte. For Navi, hans trofaste følgesvenn fra den store eventyrferd, var borte, dratt hvor ingen visste hvor var.

Ganons nederlag fikk en bølge av djervskap til å strømme over Link, og han dro ut på sin trofaste ganger Epona på leting etter Navi. Han dro først til Kokiri-skogen, men letingen var fruktesløs, og han fortsatte videre til Bortkomskogen. Der han ble overfalt av en Skallpode og to feer. Skallpoden steg opp på Epona og flyktet dypt inn i skogen og Link jagde etter, bare for å se skallpoden og Epona forsvinne inn i et dødt tre. Inn i treet fulgte Link med sansene på vakt og uten Epona. Da Link fant skallpoden, bar han en merkverdig maske og dens magi brukte han til å omforme Link til et Dekukrak, før han løp videre inn i treet.

En mismodig Link fulgte etter, falt ned i et tre med et nettverk av huler før han til slutt fant veien til en gammel vindmølle. En mystisk maskesamler møtte ham og Link fikk vite at masken som skallpoden bar holdt på onde krefter av kolossal størrelse. Så stor var maskens makt, at den forsøkte å trekke Månen mot landet, som bar navnet Termina. Link dro så ut for å redde Termina, i håp om at skallpoden kanskje hadde hørt noe til Navi.

Et besynderlig land var Termina visselig, for det var som en speiling av Hyrule. De mange rasene var der og andre kjente personer likeså. Men det manglet også mange viktige biter, som en kongefamilie, ja selv Tremakten manglet. I Hyrule visste ingen om Termina, og det samme gjaldt med Hyrule i Termina. Det var som om landet var et avvik skapt av gudinnene som ledd i en fordreid spøk. Termina var et mysterium.

Link oppdaget at nøkkelen til å redde landet lå i de fire maskene som symboliserte de fire kjemper, Terminas voktere og beskyttere. Gjennom Termina vidt og bredt reiste Link og kjempet seg gjennom fire katakomber, godt hjulpet av Tidsleirgaukens tidkontrollerende krefter, som ga ham den tid han trengte. Til sist var alle fire masker funnet og de fire kjemper tilbød Link sin hjelp og oppfylte derved sin ed om å frelse Termina fra masken som kom fra Majora, en urgammel ondskapens ånd.

Mens månen kom stadig nærmere og dens ansikt ble forvridd av maskens ondskap, kalte Link på de fire kjemper, og de svarte. Med sine lange armer utstrakt mot månen, grep de den og holdt den fast og stoppet den fra å fortsette sin nedstigning. Det ga Link muligheten til å nå månen selv og møte Majora i en siste episk kamp. Den onde masken falt ved heltens hånd og skallpoden gjenvant forstanden. Månen vendte tilbake til sin bane, Termina ble frelst fra dommedagen og Link vendte atter tilbake til Hyrule, igjen fast bestemt på å finne sin tapte venn.

Og det var for denne gang, gled dere til neste kapittel:P Håper dere likte det:)

Ordforklaring
Dekukrak - Deku Scrub (krak = busk, kratt)
Bortkomskogen - The Lost Woods

HQ