Norsk
The Legend of Zelda - oversettelse del 6

The Legend of Zelda - oversettelse del 6

Skrevet av michae2109 den 13 mars 2008 klokken 21:48

Velkommen til nok et kapittel i oversettelsesserien min rundt The Legend of Zelda-serien. Dette er den hittil lengste delen av "Hyrules krønike" og det tok sannelig lengre tid enn jeg trodde å skrive den. Håper dere liker den:P

Originalteksten finner dere her: http://desertcolossus.com/compendium2/index.php?CHC%3A%20A
%20New%20Home

Krønike over Hyrules historie
Et nytt hjem
Den lenge forutbestemte dagen inntraff endelig for Link, på hans fødselsesdag. For når man ble så gammel som Link nå var blitt, var det tradisjon for unge gutter å kle seg i samme kleder som den mytiske Tidshelten og søke verden etter ondskap man kunne slå ned. Uheldigvis for Link var ondskapen på leting etter ham, eller rettere sagt, etter hans søster.

For Ganon hadde visselig med stor flid forberedt dagen da han kunne åpne den fuktige døren som for alltid hadde blokkert hans vei til herredømme over Hyrule. Kongen hadde forpurret hans planer før, men med Hyrules magi fastseglet under vannene kunne han så visst ikke komme i veien for hans planer igjen. Ikke bare var all motstand mot ham forduftet (det trodde han i hvert fall) men Ganon kunne også begynne å fornemme de to Tremaktbitene som så lenge hadde sluppet unna ham. Bitene falt på plass og Ganon grep straks muligheten. Han sendte ut sin undersått Helmarokkdrotten, med ordre om å fange enhver pike som passet til beskrivelsen av en mulig etterkommer av Prinsesse Zelda: blondt hår og spisse ører, et tegn på hyliansk blod i årene.

Slik snørte nettet seg sammen og dusenvis av forferdete piker som passet til beskrivelsen av Zelda ble tatt av Helmarokkdrotten. Men som Ganon selv kom til å oppdage, ville med tiden den sanne etterkommeren til Zelda visselig komme til ham. Imidlertid ble Aryll, søster til Link, en av de mange jentene som ble offer for Ganons søkenferd.

Etter Arylls tilfangetagelse utviklet historien seg i en ny retning, og Link fant seg selv i selskap med en piratbande som hadde til hensikt å snike seg inn i Ganons hovedkvarter, Den forsakne festning. Der fant Link sin borttakede søster og forsøkte å redde henne, bare for å bli stanset av Helmarokkdrotten og kastet på havet. Kanskje var det en tilfeldighet, men den mislykkede helten ble reddet av en mystisk snakkende båt, De røde løvers konge, og brakt til Vindfalløya. Der fikk Link vite om Ganon, herre over Den forsakne festning og hvorfor han måtte stoppes - ved hjelp av en spesiell kraft som Link måtte fare ut for å finne. Dernest for Link og De røde løvers konge ut på vannene for å søke ut og gjenvinne de tre sakralperlene til Din, Farore og Nayru. Hver av perlene ble voktet av en urgammel ånd. Etter at Link hadde funnet alle tre perlene satte han dem tilbake på sine rettmessige boplasser og deri aktiverte han en glemt innretning som var lagt der ved gudinnenes kraft, til hjelp for helten som skulle vekke Hyrule. Uten Links vitende var de hendelser som skulle gjøre ham til denne helten i ferd med å skje. Slik det var bestemt 800 år før, entret Link Guddomtårnet, som bekreftet ham som arvingen til Tidshelten. Så (ved hjelp fra De røde løvers konge), dykket han dypt under bølgene til et mystisk slott som på et eller annet vis var bevart trass i at det lå under det store havet. Fryktløs fant Link sitt bytte, Mestersverdet, i den selvsamme helligdommen som Hyrules konge hadde brukt til å frosse Hyrule 800 år tidligere. Da Link trakk løs dette glemte fornminne, våknet slottet og de som hadde vært i ferd med å erobre det, til live etter sine åtte århundrer i dvale.

Link kjempet tappert, og til slutt hadde han "befridd" slottet. Han vendte tilbake til overflaten hvor han fikk vite sannheten: at havet var en forbannelse på Hyrules land for å beskytte det fra den skjendige Ganons renkespill, og at Mestersverdet, det samme relikviet som Link hadde gjenvunnet, var det eneste som kunne sette en stopper for Ganons hensikter. Av den grunn satte Link seil og hastet mot Den forsakne festning, for å gjøre slutt på Ganon en gang for alle.

Dog var det dét han trodde. Etter mange prøvelser klarte Link å bestige det høyeste tårnet i festningen, og på veien reddet han søsteren sin samt de andre bortførte pikene. Så snart han nådde toppets tind ble Link tvunget til å møte Helmarokkdrotten i kamp, men denne gangen hadde han Mestersverdet og var mye sterkere enn forrige gang. Det gikk derfor lett å slå ned beistet. Med fornyet mot firsprang Link mot den lille hytta for enden av gangstien, som måtte være stedet hvor Vondskekongen hadde sitt leie. Og der inne fant Link visselig sin fiende, den onde Ganon.

Uheldigvis for Link virket Ganon å være sterkere enn Mestersverdet slik det var i sin svekkede tilstand. Dermed fikk Ganon rakst overtaket og ville ha felt Link hadde det ikke vært for de tapre gjerningene til Tetra og ritofolket. Link ble hardt nedtrykt over oppdagelsen at han ikke kunne beseire Ganon og redde Hyrule; men som De røde løvers konge fortalte, så hadde de andre anliggender å tenke på. Han bød Link og Tetra å vende tilbake til Hyrule hvor de ville få møte en viktig person i helligdommen. Med Tetra på slep gjorde Link som han ble bedt om, og ble sjokkert over å få vite at båten som hadde veiledet ham egentlig var et medium for kongen av Hyrule. Det viste seg også at piraten Tetra var det lenge ettersøkte yngste skudd til Hyrules kongefamilie: Prinsesse Zelda!

Kongen berettet så for Link hva som gikk galt i deres angrep på Ganon - at Mestersverdet var sløvet av tid, og at Boldtremakten, som Tidshelten selv en gang hadde bært på, ikke var i Links besittelse. Derfor ga kongen Link i oppgave å gjenopplive den skjulte kraften i Mestersverdet og avdekke de tapte bitene av Boldtremakten så de kunne samles for å tjene Link.

Med tiden og hjelp fra de to nye vismennene for vind og jord, var Link i stand til å reaktivere Mestersverdet slik at det endelig igjen kunne gjøre seg fortjent til tittelen "Ondskapens banesverd". Dernest satte Link og hans trofaste fartøy seil på vannene for å finne de tapte fragmentene av Tremakten. Da alle de åtte bitene var funnet, samlet bitene seg umiddelbart sammen til Boldtremakten. Link hadde endelig redskapene han trengte for å seire over Ganon.

Men heller enn å vente på det kommende angrepet, brøt Ganon med sin nå fullgrodde makt seg inn i det frosne Hyrule og gjeninntok sitt gamle tårn, og hans undersåtter befestet igjen stedet. Kongen bød straks Link å konfrontere Ganon, for han hadde fanget Prinsesse Zelda, og med henne, Visdomstremakten. Om hun skulle komme til skade ville det bety katastrofe for Hyrules land. Link tilbakela den gyselige veien fra Hyruleslottet til Ganons tårn og trådde inn i Vondskekongens leie.

Etter mange harde kamper mot ettertrykk av Ganons vrede, kunne Link møte den skjendige tyven selv. Ganon erklærte at han ville slå i hjel den unge Vindhelten og ta tilbake den forente gyldne kraft og dermed også redskapene han trengte for endelig, etter 800 år, å erobre Hyrule. Men hans planer ble gjort til intet da kongen dukket opp ingensteds fra og grep tak i den forente Tremakten før Ganon rakk det. Kongen beordret så gudinnene å fullføre sin opprinnelige gjerning og tilintetgjøre Hyrule for alltid under vannene, så dets urgamle krefter aldri noengang kunne brukes til ondskap igjen.

Ganon ble rasende, for nå var planen han hadde brygget på i nesten et helt milennium kullkastet og alle hans anstrengelser var fånyttes. I sin vrede svor han at han ennå skulle slå Link og Zelda i hjel, om det så betydde hans egen bortgang. Men trass i Ganons store anstrengelser og ferdigheter, hadde han ikke regnet med kraften til Mestersverdet og Links eget mot. Etter en fysisk nedbrytende kamp ble Vondskekongen slått tilbake av den kombinerte styrken til Prinsesse Zelda og Link. Med en siste parering plantet Link Mestersverdet dypt ned i Ganons panne, og den skjendige ble til stein. Den evige trusselen mot Hyrule var endelig beseiret.

Kongen hadde et siste bud til Link, å ta med seg Zelda fra Hyrule og bygge en ny fremtid for folket som levde over havet. Idet Link og Zelda flyktet mistet de syn av kongen for siste gang.

En måned etter hendelsene i det som kom til å bli ansett som Old-Hyrule, Det tapte kongedømmet, satte Zeldas piratbande, Link og Aryll ut på Zeldas skip fra Vordenøyas strender. De satte kursen mot nord, til de ukartlagte landene langt unna Storsjøen, hvor de kanskje kunne finne et nytt land å kalle sitt hjem. Etter uker med seiling på det forræderske havet hinsides de rolige vannene til Storsjøen, fikk mannskapet land i sikte, det landet som senere kom til å bli bedre kjent som Ny-Hyrule. Dette nye kongedømmet begynte de å befolke, og med tiden ble det et bedre og rikere Hyrule enn det gamle. Zelda videreførte den tapte hylianske slektslinjen og gjenreiste kongefamilien. Med den forente Tremakten ledet hun folket til det nye land, ga visdom til dets herskere, mot til dets forsvarere og kraft til dets folk.

Og det var fred i mange, mange år

Det var det for denne gang, håper dere likte det:).

Ordforklaringer
Helmarokkdrotten - Helmaroc King (drott = herre)
Vindfalløya - Windfall Island
Guddomtårnet - Tower of the Gods
Den forsakne festning - The Forsaken Fortress
Ondskapens banesverd - The Blade of Evil's Bane
Vindhelten - Hero of Winds
Old-Hyrule - Old Hyrule (old er faktisk et ord i norsk også, men bare i sammensetninger)
Ny-Hyrule - New Hyrule (beklager en heller banal oversettelse:P)

HQ