Norsk
Det skjer mye for tida

Det skjer mye for tida

Skrevet av michae2109 den 3 oktober 2007 klokken 00:46

Noen har sikkert lagt merke til at jeg var svært inaktiv på forumet inntil helt nylig, og kanskje noen (håper jeg :D) har lurt på hvorfor. Overskriften sier det meste: det skjer mye for tida. Derfor tenkte jeg å skrive en blogg om akkurat det.

Jeg er nå inni en periode hvor utrolig mye ser ut å skje. Når jeg tenker over det, begynte det noen måneder etter nyttår. Vi skulle søke skoleplass, bestemme hvilke programfag vi skulle ta til VG2 og jeg besluttet i samme slengen å ta noen ekstra fag utover det som kreves (hårreisende, ikke sant? :P). Jeg valgte et ekstra femtimers fag, siden skolen min fjernet MatteX (et tretimers fag) fra mulige valgalternativer. Dermed fikk det fremtidige året mitt som VG2-elev plutselig 2 uketimer mer enn kravet (32 timer i uka i stedet for 30)

I løpet av denne tiden ble jeg av en eller annen grunn fryktelig interessert i språk, og følgelig steg innsatsen i fransken betraktelig. Og vips, nå forstår jeg tre ganger så mye fransk som for 5-6 måneder sida. :D C'est incroyable!! Den nye språkinteressen gjorde også at jeg meldte meg på å ta japanskundervisning fra og med VG2, det betydde ytterligere 4 uketimer i VG2-året, altså 38 timer i uka!!

Så kom det nye skoleåret, og jeg fikk fort merke virkningen av beslutningene mine. Å ha åtte timer i uka mer enn kravet gjorde sitt til at skolearbeidet vokste, men jeg klarte å henge med. Men så viste det seg at læreren i kjemi, som er nyansatt på skolen, har en forkjærlighet for å holde foredrag og tavleundervisning på tre og en halv time av gangen, med det resultat at jeg for første gang noensinne blir surrete, søvning og uoppmerksom i en realfagstime!!

VG2 brakte med seg flere nye fag; uheldigvis er fire av dem organisert slik at vi har alle uketimene i ett fag på én dag (fem timer av faget på én dag), og å ha fire skoledager med fem timer av bare ett fag er ikke den beste kombinasjonen for meg.

Japansktimene ble en meget positiv overraskelse, jeg har aldri før hatt et så bra og morsomt språkfag før, vi har to lærere som utgjør en perfekt blanding: en som er oppvokst i Japan og kan både norsk og japansk flytende, og en som er japaner og kan enda mer om språket. Det er godt brukte fire ekstra timer i uka jeg har valgt :D

Men det er ikke bare innenfor skolen mye har skjedd. Interessen min innenfor språk har fortsatt å øke, og jeg driver nå med språkutveksling, en ypperlig måte å lære seg fremmedspråk på. Jeg anbefaler metoden til alle som ønsker å forberede seg i et språk og ønsker å bli kjent med folk fra andre steder i verden. Har allerede fått meg en pennevenn fra Canada :D. Siden www.sharedtalk.com er å anbefale.

I tillegg er jeg med i en artikkelkonkurranse på Wikipedia, og jeg satser på å vinne innefor min deltakerklasse (Ungdom). :D

Og sist, men ikke minst. I september var det etiopisk nyttår, eller snarere, overgangen til et nytt etiopisk milennium :D Endelig har den etiopiske kalenderen nådd år 2000!! :D Noen husker kanskje at jeg nevnte dette i en tidligere blogg. Og nå som vi har nådd milenniumet, har jeg og mange andre mange ambisjoner om hvordan fremtiden i Etiopia skal bli. Også fylte jeg 17 år selvfølgelig, bare ett år igjen til jeg kan begynne å kjøre D:

Såfremt denne bloggen (hvis det er det den er altså P:) ikke er for rotete skrevet, kan dere altså se at jeg har hatt det utrolig travelt det siste halvåret. Med åtte uketimer mer enn i fjor, språkutveksling, Wikipedia, nytt milennium og en haug annet, har det ikke vært lett å få plass til spilling eller Gamereactor. Men nå er det høstferie (takk og pris for den!!) og den skal jeg bruke på å slappe av, spille (Wii!!!) og være en god del mer aktiv på forumet.

Det var slutten på denne bloggen, håper dere likte den. Håper dere vil komme med kommentarer og ikke minst konstruktiv kritikk (jeg er ikke så flink på dette med blogger :P). Håper dere får en god høstferie, og lykke til videre i skoleåret :D

HQ