Norsk
Blog
Quests, ditt inside liv

Quests, ditt inside liv

Skrevet av Noral den 1 september 2008 klokken 20:23

Quests = Oppdrag
Quests = Oppgaver
Quests = Gjøremål
Quests = Tjeneste

Disse Quests vil NPC'r at du skal gjøre døgnet rundt.
De trenger hjelp om alt mulig rart og dumt, som ingen har en anelse om hvorfor vi faktisk skal gjøre de.

MMORPG er stappet fullt av disse små, og utrolige irriterende gjøremålene.

Jeg synest World of Warcraft(WoW) har alt for mange utrolig irriterende bitte små shitty quests, som "Gå over dit å snakk med en venn av meg. Så skal du få 3sølv av meg ;)" Hvorfor skulle han bestikke meg med penger?
Og hvorfor skulle jeg gidde å snakke med en fyr på andre siden av landsbyen, bare fordi en fyr lurer på hva han skal gi til dama si eller hva han skal ha til middag på Torsdag.

EXP (XP) er hovedsaken til at vi absolutt vil gjøre disse Sat**'s oppgavene folk gir oss.
EXP gjør at man blir bedre, får mere ferdigheter og kan da etter hvert være "god/ha nok ferdigheter" til å prøve å beseire noe/noen eller kunne være med "de tøffe og barske og pro'wsa" i kamp.

Mange spill stapper inn mange små dumme quests bare for å gi deg "Free EXP"(FXP). WoW har masse av disse, men jeg vil helst ta å gjøre oppgaver for folk som jeg har lest om i Historien eller om noen som har en mening så jeg får leve og oppleve WoW. Jeg vil også ta å gjøre en lang "chain/rekke" av quests for at det har noen mening og jeg vil hjelpe folk som "trenger" det, for eksempel å finne sin fortid, få klartgjort hvem som var kaptein på spøkelsesskuta. Dette er så utrolig mye morsommere enn å gå rundt i en landsby.
Jeg vil at det jeg gjør for denne NPC/personen faktisk har en betydning for han.
EKSEMPEL: Tøffe Terje Dragefrykter vil at jeg skal drepe den skummle men kraftige og barske eldgammle Dragen som bor nedi en hule som alle frykter og ikke tørr å gå ned i.
Jeg skal da løpe ned og så slakte dette utrolige støgge beistet.
Jeg går da ned å gjør dette og henter ut ett av hans øyne som da Tøffe Terje trenger til å lage hans superduper-townfamous-støggedragesuppe.
Disse questene har faen ikke noe med spillhistorien å gjøre, men det er jo for å få ett annerledes og hjelpe en av disse "Camps/Clans/Voktere" sine unndersåtter som hjelper samfundet og har det kjempe koselig i disse byene.
Det er jo sikkert kjempegøy å hjelpe folk som trenger det, men faen, jeg gidder ikke å hjelpe hver eneste lille pikk som jogger rundt i denne byen med å finne avisen som egentlig skulle vært på døra, men så finner han ut at det er Søndag og da får han egentlig ikke post.

Det er også mange quests som går ut på..."Få tak i 10 Leopard skinn for Lars (JA, det er en NPC i WoW som heter Lars ;D) fordi han trenger de for å kunne lage denne tøffe leopard sekken eller buksa som han ville sett så utrolig heit og sexy ut i, og han da kan ta å sjarmere alle bondejentene som er i nærheten. Men nei, Lars bare sier dette for at jeg skal noe å gjøre.

Spill gir deg FXP for at du kan gidde å gjøre de, eller du kan gå ut å slakte noen mobs/creeps/fiender for å få EXP.

Jeg lurer på hvorfor spillskapere gidder å lage disse små shit questene.
Jeg vet at de har satt slike standarer at spillerene skal bruke "ca 5-6 dager" spilletid for å kunne klare å komme til "toppnivået" på ett spill. For at det skal være holdbart og ikke være for utrolig lett å komme til toppnivået, men nå som jeg har faktisk har startet en Druid, som da er på 62 nå, men det er så insane-madass-satanKJEDELIG å lvl det siste. Det er heller ikke noe som skjer på disse n00b lvl'ene bortsett fra å være en "Twink" (Twink = En av dine/andres Characters som er Over Powered(OP) på sin lvl. At han har det beste Equipment/Gear/Rustning til å kunne slakte mest mulig mennesker, og få creds/rep/rykte som spiller på sin lvl. At han klarer å være god uten å ha alle skills. At personen liker å drepe n00bs, og det er utrolig mange som går rundt med alt for dårlig gear når de er på low lvl. Og da er det meget gøy og enkelt å drepe noen vis du har alt for bra gear)

Det som er greia med WoW nå til dags er at man Raider eller slakter folk på lvl 70 (Topplvl i WoW) Men også at man ikke kan ha alt for mange anderledes classes/ferdigheter=spesielle "yrke" å velge mellom til hva du helst vil.
Men det er så gøy å være god og ikke drive å lvl hele tiden.

HOVEDPOENG:
Quests er hele livet til deg som gamer for å komme til toppnivå, og at du skal ha noe å gjøre. Oppleve spillet og finne ut av historie.
Gjøre oppgaver for folk som de UTROLIG nok kunne klart helt selv på egenhånd.

Vel vel, er du MAD irritert på at spillskapere putter inn skikkelige kjipe quests som er tull?
At det også blir for mange kjedelige som gjør at du mister lysten til å spille?

HQ