Norsk
Blog
Drømmejobben <3

Drømmejobben <3

Skrevet av Noral den 27 september 2008 klokken 10:54

Alle små gamere har en drøm om å jobb i en spillbutikk.
Der hvor man er Sony, Nintendo og Microsoft's lille hjelpemiddel for å levere all den gleden som de klarer å sette sammen på en bitte liten rund ting.

For ca 5uker siden fikk vi i oppdrag fra Skolen å finne oss en jobb, som vi kunne være utplassert i.
Jeg flyttet nettopp til "Elve-byen" Drammen(!). Så jeg var jo ikke kjent med hvor mange spillbutikker og alt ellers som fantest på dette sted. Men ca 3 dager tok det meg å gå 24t i ddøgnet rundt i denne byen for å lete meg rundt og bli kjent med ting og steder. Flaks jeg hadde vært der ihvertfall EN gang før jeg flyttet ned dit (alene btw).
Jeg sjekket rundt på 1881 og søkte med følgende "Spaceworld, Drammen" eller "EB Games, Drammen" og jeg fant det ene og det andre.

Jeg kom på skolen 2 dager etter vi fikk vite om vi skulle ha noe jobb og jeg spurte alle lærerene om de kunne hjelpe meg å skrive en perfekt CV og Søknad for denne jobben. Få frem det beste ved meg og om "all" den utrolige kunnskapen jeg har om spill.
Jeg fikk klæssjet sammen noen ord og bokstaver med litt fet skrift og litt skrå skrift.

Jeg nærmest LØP bort til EB Games, går stille og rolig når jeg endelig har senteret "MAGASINET" innenfor rekkevidde. Jeg legger merke til en annen butikk "Free Record Shop" og tar turen innom der først. Det er mye spilleffekter til å være en platebutikk. Jeg tuslet ut av butikken og videre inn i senteret mot EB Games.

Der så jeg det, den lille praktfulle shappa. Jeg titter litt rundt i hyllende om spill og annet som de har der, og så jumper jeg bort på kassa. Der står Benedicte. Jeg gav min Søknad og CV til hennne og hun skulle se nærmere på de.

På Fredagen fikk jeg en tlf fra Endre, som da er sjefen på Free Record Shop(=FRS) (som jeg nevte jeg hadde vært innom) han fortalte at FRS er blitt kjøpt opp av EB Games og derfor kunne jeg ta å få jobbe inne hos de siden de har litt mere trang for hjelp siden de har Cd'r også. Han fortalte også at de skulle gjøre butikken om til en hel GameStop-butikk etter jul en gang.

Jeg ble utrolig happy av nyheten som Endre gav meg, og jeg ble skikkelig glad for at jeg kunne begynne å jobbe den førstekommende Mandagen.
Bare helgen om å gjøre så ble jeg plassert inn i det store kontollsystem og ikke buret inne på en lussen skole hver mandag frem til Jul.

Mandag:
Dette var dagen for faen. Jeg skulle bli en av vaktene, en disippel, guds gledesspreder til menneskeheten.

Jeg kom inn døra på FRS og hilste meget pent og høffelig på Endre. Ved sidenav ham var Renate som også jobber der, hun er ekspert på Film og Musikk. Vi hadde samtale-teamer som "Hva liker du å høre på?" "Hva er det du liker å se på av film og tv-serier?" og ikke minst "Hva slags spillekonsoller har du, og hvilket spill er det du bruker mest tid på for tiden?"
Alt gikk så fint, alt var perfekt. Endre selv spiller World of Warcraft (;DDDDD), så alle de dagene jeg har vært der har gått med til å snakke 60% av tiden om akkurat WoW.

Det mest utrolig med jobben, var at jeg kunne være med på forberedelser til World of Warcraft: Wrath of the Lich King Realese'n(!!!) Nattåpent, 100+ mennesker som bare venter på å trøkke trynet sitt inn den lille døra. Endre hadde utrolig tilk ideer butikken kunne gjøre, og som faktisk de skulle gjennomføre for å skape den beste nattåpent de har hatt. Endre hadde bestillt de største "Horde and Alliance" bannerne som fantest, han skulle få festet de på utsiden av veggen inn til butikken på senteret, sette på WoW soundtracks på høytalerene utedørs, på MAX før vi åpnet dørene. Endre hadde leid noen folk med Replica utstyr som skulle være vakter med Spyd og Sverd som skulle være vakter i full rustning foran døra og slippe personene inn, det skulle også være en gjeng med menn i rustning som skulle løpe nedover gatene og inn mot Torget og sloss rett foran øynene på alle gamerene. Vi skulle lage SHOW!
Det hadde vært så INSANE å få vært med på.
Men dette blir ikke noe av!

På Torsdagen (i forrigårs) fikk alt personalet vite at de skulle legges ned.
Helt uten videre skulle bare butikken dø ut. 7 nesten 8år hadde FRS levd på hjørnet av Magasinet mot Bragernes Torget, det perfekte og beste lokalet til hele Magasinet-Senteret.
Senterledelsen hadde fortalt at de måtte stenge av noen rare grunner, men helst at de ikke ville ha 2 butikker av samme bedrift i sitt senter.

Så i går gikk dagen med på å rydde hele butikken, alt skulle vekk. På Onsdagen allerede skulle en ny bedrift få lov å flytte inn. "Ark", en bokhandel. ca 100meter inn i senteret ligger "Norli", en bokhandel. ca 250m på gågata fra butikken ligger "En annen bokhandel"
Så frustrasjonen koker inne i butikken for de ansatte. De blir bare satt arbeidsløse på en dag, vis de ikke søkte over på en av de andre butikkene bedriften har.


En utrolig trist dag for de ansatte, Endre mistet stillingen som butikksjef og må finne en anne jobb, selv om han har kone og barn å forsørge.

Jeg mistet jo også jobben der. Og jeg må da lete enda en gang om en ny plass som utplasseringselev.
Men da kom Benedicte innom FRS mens vi ryddet og fortalte at hun kunne trenge meg. Jeg jobber jo bare på Mandager og helt gratis, har kunnskap og kan kassesystemet og kjenner folka som jobber der. Så det så hun ikke bortifra at var en god idè.

Så da ble jeg glad igjen, selv om det er kjipt for de 3 andre som jobbet på FRS.
Men jeg er da "Back in Action" and Blizzard's Guardian has come back to life.

Free Record Shop, Magasinet Drammen <3
R.I.P

HQ