Norsk
Blog
A Kingdom for Keflings Review

A Kingdom for Keflings Review

Skrevet av Noral den 10 februar 2009 klokken 22:47

Dette er en anmeldelse av XboX 360 Live Arcade spillet
"A Kingdom for Keflings".

Dette er ett utrolige sjarmerende spill, rett og slett en vidunderlig idè.

Greia med AKFK er at du er din egen Avatar på XboX Live som hovedperson. Du er den store "guden", kjempen som skal hjelpe Keflingsene og lage en stor og flott og fin by(town).
Det du gjør som Kjempe er å hjelpe innbyggerene å samle resurser og be de gjøre forskjellige oppgaver og du er den eneste som kan bygge nye byggninger.

Ressurser:
Det er 4 forskjellige hoved ressurser som man kan finne fra start av. (Men som du kan trenge items for å kunne bruke da. jeg mener ting du kan se uten å måtte fikse det i ett spessielt hus)

1. Ved (Dette hogger du fra trærne)
2. Stein (Du kan løpe rundt å hakke stein)
3. Krystaller (Dette kan du hakke løs når du finner Krystallhakken/spaden. Som du kan finne fra start av, ved å hugge vekk noen steiner)
4. Ull (Dette får du når du hugger noen trær og kan plukke opp Sausaksa. Du kan finne sauer nederst på mapet. Du trenger ull først litt ut i spillet så ikke så stress med en gang)

Det er noen ressursbrikker som er evige så du kan spille så lenge du orker. Sauene derimot klipper du til huden, men ulla deres vokser ut etter endring til en årstid.

Da er det også flere "upgrades" til disse ressursene.

Upgrade 1
5. Foredlet stein (Bygg ett spesialhus)
6. Planker (Bygg ett spesialhus)
7. Slipet krystaller (Bygg ett spesialhus)
8. Cloth (Ull ting)(Bygg ett spesialhus)

Upgrade 2
9. Murstein (Bygg ett spesialhus)
10. Utskjært tre (Bygg ett spesialhus)
11. Krystalldryss på flaske (Bygg ett spesialhus)
12. Ett større teppe lingende ting (Bygg ett spesialhus)


Keflings:
Keflings er innbyggerene og arbeiderene i byen. Man kan la de gå på skole (bygg det først) og bli smarte, gå på enda en høyere skole og bli enda bedre, eller ta de med til "Guild Hall". De trenger en spessiel type utdannelse for å kunne styre og arbeide i ett hus som kan gjøre om steinen din til Murstein for eks.

Det morsomste med de er at du kan plukke de opp og plassere de hvor du vil og det er også slik du tar å får de til å gjøre forskjellige oppgaver.

Det som er MEST moro med disse folka er at du kan plukke de opp, og så trykke på din blåe knapp "X" og så gir du de ett ordentlig kick i stumpen. Det er hysterisk! Du kan også bare løpe bort til en og sparke.

Oppgaver som Keflings kan utføre:
1. Hugge ved.
2. Hakke stein
3. Hakke krystaller
4. Klippe sauer.
5. Utdanne seg 1. (Primary School)
6. Utdanne seg 2. (Secondary School)
7. Utdanne seg 3. (Guild Hall)
8. Bli maler.
9. Transportør av ressurser.
10. Borgermester/Lord/King


Byggninger:
Det finnes masse byggninger i AKFK. Det man gjør er å bygge en ny byggning for å unlocke neste (Få en ny Blueprint), og slik går det til slutten en gang.

Det du trenger mest er "Hus". Huset trenger ett soverom, en peis, og ett lagerrom. Og Kjærlighet! Det er såå søtt og så bra idè. Du får ikke evig med Hjerter og ved å lage ett hus så får du 2 Keflings ut av det.

Det er byggninger som samler på ressurser for å lage deler til å lage andre byggninger med, det er malehus, det er underholdningshus, det er markedsplass, det er klokketårn, hus, skoler, hus som gjør om ressurser til andre og bedre deler.
Noen byggninger trenger mye tid og masse deler og ressurser og noen trenger ikke fullt så mye, noen trenger da egne Keflings for å drive stedet. Man kan farge byggningene og jeg har da forskjellige farger etter hva slags ting de kan utføre (om det byggninger som lager ting, eller om de bare er for en upgrade eller det kan gjøre om ressurser til noe bedre)

Man kan ta å ødelegge byggninger også. Dette gjør man ved å stå ved ett hus og trykke på "X" knappen din 3 ganger på rad. (Sjefen min ble skikkelig pissed når han hadde invitert meg til byen han hadde brukt en time på, og jeg løp rundt å slo ned alle byggningene hans og sparket Keflingsene hans rundt. Det var helt hysterisk morsomt)
Man kan da ikke slå eller sparke andre Kjemper/Avatarer, men det er meget enkelt å bygge opp igjen ett hus, vis man ikke slår byggeklossene ned til ressurser da. Bare ett lite løft og plasser på samme sted med en byggekloss så er byggningen i drift igjen.


Quests:
Når du har kommet en liten stund ut i spillet, så når du har laget Town Hall, så velger du en mann eller dame til å være borgermester i byen. Han/hun blir oppgradert til Lord/"jente" Lord og til slutt Konge/Queen.
Han/hun er den som gir deg quests til å oppgradere deg og byen din.
Det er også Mainquest, som går ut på å bygge deg frem til Slottet. Du kan sjekke Mainquest med "LeftTrigger"

Du oppgraderer hastigheten din, og til dine Keflings. Styrken til deg og dine Keflings. Dine muligheter til å samle forskjellige ressurser. Bære flere ressurser av gangen.


Items: Man har items man kan finne rundt om på banen som gjør deg selv eller dine Keflings bedre. Til å bære mer ressurser av gangen. Til å kunne samle flere forskjellige ressurser. Men det er helst til å oppgradere deg og dine små venner. Det ligger rundt om i verdenen eller du får av questene til borgermesteren.


Multiplayer:
Dette er det mest morsomme og det som holder dette spillet skikkelig oppe på holdbarhetsskalaen. Man kan invite sine XBL venner til å joine byen din til å hjelpe deg og dere jobber sammen for å lage den perfekte byen som Keflingsene bare kunne drømme om. Vi er 4stk som driver å løper rundt og bøller og tuller og vi mobber hverandre for hverandres Avatarer og man kan flytte noen av byggeklossene til å lage hus med for å tulle med noen, og det er utrolig moro. Noen achivements er ment for å være opp til 20 players i en by samtidig.


Min mening:
Dette er ett utrolig spill. Jeg elsker jo denne sjangeren og typen spill, og at man kan være i andres byer er helt genialt. Dette har jeg brukt meget lang tid på og jeg kommer fortsatt til å gjøre det. Jeg er snart kommet til Castle blueprint og det tenkte jeg skulle klare før jeg legger meg i dag. Det er moro og det holder denne type spill levende og det er en stor utnyttelse av Avatar systemet og Live. Jeg har da dette med å lage nabolag og industriområder og da byggninger som lager og gjørom ting på sitt eget sted.

Dette er ett spill jeg anbefaler alle å ihvertfall laste ned Trial til for å teste ut herligheten. Jeg vet ikke om man kan spille multiplayer med Trial =/
Men vis du har en venn som liker å bygge byer og slikt så er dette noe for dere og dere kan bygge en helt nydelig by sammen. Det styrker nærmest vennskapet deres :]

Oppsummering:

Pris: 800 XBLPoints
Grafikk: 7.3/10 (smooth og gøyal.)
Lyd 6.8/10 (Utrolig sjarmerende lyd, med forskjellig til de forskjellige årstidene. Men kan bli meget slitsom "nesten" når du sitter i 5 timer i strek (hehe. Det er sååå gøy))
Gameplay: 8.1/10 (Meget fresh gameplay. Det er ett utrolig langt spill og du kan bygge det om så mye du vil. Men det er samme bane hver gang.)
Holdbarhet: 8.8/10 (litt teit når du har "rundet" det ca 20 ganger)
Multiplayer: 9.7/10 (Det er det beste med hele spillet.)

Totalt: 8.3/10

HQ