Norsk
Blog

#117 - #265 - #449 - #783 og #804

Skrevet av Noral den 12 februar 2010 klokken 11:41

Ja, kan jo starte med en tradisjonell: Hei.

Jeg skrev i den forrige bloggen jeg publiserte at GR burde kanskje få noen flere blogger ut på siden hver dag. Folk burde stå mer på med å skrive, og skrive om hva som helst egentlig, bare det har mening.

Jeg har dermed tenkt til å delta og bidra til denne nye "pushen" som jeg har bablet om.

Jeg vet jeg har nesten gjort dette før, og mange har gjort dette før meg.

Denne bloggen skal være en slags "Liste-blogg" og dermed betyr dette som alle vet at det kommer til å bli en drit kjedelig og teit blogg om ett eller annet som jeg rangerer ut i fra mine helt egne meninger og synspunkter.
Men, problemet med alle "lister" er at de ikke er til å stole på (for å skape ett faktagrunnlag). Lister er folks meninger og ikke en ordentlig stor "test" over hva som er best.

Men, jeg skal ihvertfall prøve meg på noe som jeg ikke tror andre har gjort før meg her på GR. (Akkurat helt likt -)

Denne liste-bloggen har ett grunnlag på min tro om hvordan dette kan faktisk være riktig og at jeg kan ha kjepmeflaks med å kanskje ha truffet riktig på ett punkt.
(Basert på)|Musikk | Sanger | USA - Europe | 1990 - 2010~ish |

Starter med #804

Snow Patrol - Chasing Cars

Jeg vil tro at SP's beste sang kanskje havner på plass nummer 804 på "Beste Sang" igjennom tidene (Mellom 1990-2010).

Dette er en fantastisk låt som du kan ligge foran peisen på teppet, med kakao i en kopp og se rett i taket, og se flammene blafre og varme huden din.

Denne sangen kan brukes i følgende tilfeller: Alene når man gjør lekser (helst når man er skikkelig lei av de), når man ligger i sengen og bare stirrer på sin kjære kjæreste, eller at man går ute i byen/parken med headsett på ørene på denne tiden av året på kvelden.(alene)


Nummer 783 blir

Dr. Dre feat Snoop Dogg (and Nate Dogg, Kurupt) - The Next Episode

Dette synes jeg personlig er den beste samarbeids-låta som er spilt inn noen sinne før 2000. Den er en klassiker i rap historien, original gangsta lyrics, Dre visste hva han startet og Snoop og gutta gjør akkurat det de skal i denne sangen. De har det gøy og vet at det kom til å bli en knallbra låt.

Denne låta passer inn i følgende sammenhenger: I bilen med gutta på vei til vors, på jobb, mens du sykler og når du akkurat har satt deg ned foran pc'n etter du har kommet hjem fra en vanlig dag.


#449

Kings of Leon - Sex on Fire

Denne sangen ble veldig fort en ordentlig bra sang, og ble lagt inn på utrolig mange spillelister når den ble "oppdaget" i Norge i høst/vinter 2009 (men den var på albumet "Only by the Night" som de ga ut i 2008).
Sangen bygger seg opp fra startet på en herlig måte, den slår til og du bare føler at blodet pumper raskere og raskere når refrenget starter. Stemmen til vokalisten Caleb Followill er drit deilig. (sjekk ut "Use Somebody" fra samme Band)

Sangen passer til: Når du sitter alene, huset er rolig, du har en bok og varm drikke - når du er på sengen med den du elsker og kroppen din bruser og du vil kaste deg over henne (Denne sangen vil jeg tro har vært i den stunden der hvor klærne til mange har flagret) - Hvis du er en frilufts-kar, så vil jeg tro dette er en knall sang å høre på når du tar de siste stegene opp på toppen av ett fjell og du skuer utover landskapet.

#265 er en ordentlig ålreit en

Oasis - Wonderwall

Denne sangen er absolutt en enestående og nydelig sang. Den er på albumet til Oasis fra (What's the Story) Morning Glory? i 1995, og er også med på ett annet album. Denne sangen er hatet av vokalisten, men elsket av hele den romantiske verdenen. Den handler om en skikkelse som skal redde deg fra deg selv og være en støttespiller som du alltid kan stole på og som du venter på at skal redde deg. Sangen blir sett på som en virkelig god romantisk sang og er covret av Ryan Adams , som gjør den enda mer nydelig. Denne sangen betyr veldig mye, i forhold til min første virkelige kjærlighet.

Bruksområder: Du sitter i parken med din kjære og skrur den på fra mobilen, når du sitter på toppen av danskebåten og ser over kanten ut i mørket mens du holder rundt din elskede. Og mange andre romantiske stunder.


#117 is really amazing

Foo Fighters - Best of You

Den begynner rått og avslutter heftig. Den holder trøkket helt ut de to første minuttene og derfra går det bare oppover. Det er en drit bra sang som bare smeller til her og der, og inneholder forskjellige partier og stadier. Den har krafitg lyrikk som gir sangen noe helt spesielt og trommene spiller en veldig stor rolle i sangen. Foo Fighters er en virkelig solid gruppe og skriver mye forskjellig sanger, og holder rocken sterkt i hånden.

Funker i sammenhenger som: Når du sitter på sengen og tenker på noen som du ikke klarte å fortelle noe viktig til som nå er for sent. På svak lydstyrke når du kjører hjem fra fjellet på kvelden.

Noen sanger som er verdt å nevne:
Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State of Mind
Kanye West - Homecoming
Klaxons - Golden Skans
Queens of the Stone Age - No one knows
Matchbox Twenty - How far we've come
Train - Raindrops
Muse - Supermassive Black Hole
Pearl Jam - Alive
Slipknot - Vermillion
Placebo - Meds
The White Stripes - Seven Nation Army
Genesis - That's all

Diverse Info

Meningen med denne bloggen er at jeg ville lage en Liste-blogg, men at den ikke er en virkelig personlig blogg, dette er noe jeg tror kanskje er sangenes riktige plass i systemet, og jeg kan ta grundig feil, men man har ingen fasit. Så det er ikke en Topp 10 der hvor jeg har tatt fram de beste sangene jeg vet om. Men om hvilke sanger som KAN være best i Europa-USA fra 1990 til 2010.

For å se hva slags musikk jeg hører på: http://www.last.fm/user/davidateme

Leste på www.vg.no at Alan Wake får slipp 21.Mai

Og jeg beklager for bloggen i går, den var ikke ferdig, og jeg har ikke peiling på hvordan den ble publisert. Jeg drev fortsatt å skrev, og fortsatte i Word istedet. Så her er hele.

HQ