Norsk
Blog
88|888 - I think I had a life

88|888 - I think I had a life

Skrevet av Noral den 15 februar 2010 klokken 19:15

Last.Fm - Love it.

Denne bloggen handler om generell musikk, (metal og rock dudes, stikk hvis du ikke er ærlig nok til å gidde å lese om all slags musikk - Åpen musikksmak vinner) Last.Fm, og alle sjangere. Dere som liker musikk - Start å les


Jeg, som alle andre rundt om i verden elsker musikk. Noen liker det ene, og noen det andre. Sjangere, artister, sanger, albumer, you name it.

Det er oppstått mang en diskusjon, også her på GR om musikk, der hvor man prøver å finne ut hvor "gay" en person som hører på Trance er.


Jeg er veldig "in" på musikk vil jeg tro. Jeg er som ca 70% av alle andre nordmenn, som hører på "listepop" (Noe som Metal- og Rock-fansen hater over alt på jord).

Jeg kan jo egentlig bare starte å fortelle om mitt forhold til musikk. Lyder som følgende:


Musikk er noe som jeg har rundt meg ca 15 timer hver dag.
Radioen skrur jeg på om morgenen til jeg går på bussen, hvor jeg tar på meg ørepropper for å høre videre på radioen via Mp3-spilleren min. Jeg stiger av bussen og går ned skolebakken. Jeg gjør en eleganse entré i klasserommet og setter min nydelig stump ned på en av stolene som er ledige. Jeg henter opp min Acer One og vekker maskinen til livet i fra "Sove-modus" og flytter øreproppene fra Mp3-spilleren til One'ns mini-jack inngang. Spotify er på, og vi starter skoledagen.
I pauser og diverse så flyttes ørepropp pluggen til nærmeste åpne hull.
Lukker Acer'n på slutten av dagen, Mp3'n på, smyger meg ut av rommet og tusler opp skolebakken. (Btw, etter jeg har kommet meg TIL skolen så bytter jeg fra Radio til Musikk for resten av dagen).
På bussen, og hopper av ved huset mitt.
Vel hjemme så skrur man på en Packard Bell Notebook som har all musikk på jord tilgjengelig (iTunes, Spotify, WinAmp, Radio bokmerker, diverse Topp 10 lister verden over osv) og her blir det spilt av til jeg legger min hode forsiktig ned på en nyvasket pute.

Jeg bruker ett "Steelseries 5H 2/V - USB Soundcard", ikke fordi lydkortet på pc'n ikke er bra nok, men fordi jeg har stilt det inn til å bli perfekt på hver eneste sang. Jeg spiller helst av musikken min på ett hjemmekino-anlegg, men liker PC høytallerene fra Creative veldig godt.
Jeg har 10 Headsett, som alle brukes i forskjellige situasjoner, og noen som er byttet ut til fordel for noen bedre.

Jeg leter mye etter ny musikk, og jeg lager CD'r til forskjellige anledninger til mine kompiser og diverse andre mennesker som "requester" noe heimbrent.


Du lurer kanskje litt på det tallet som står i overskriften. Les vider for å finne ut hva de betyr

Som sagt, så er jeg åpen for all musikk på hele denne jorden, men selvsagt synes jeg noe er fullstendig ræva og noe som blir add'et på spillelister.

Grunnen til at jeg gir det meste av musikk en sjanse, tror jeg kommer av at når jeg var liten (6-7 år) så gav min far meg alltid den nyeste McMusic cd'n som kom ut. Min far har også hørt på musikk i over 60ish år. (Han blir 65 år i år - Grats) Så han er jo egentlig en veldig "Rocka" type, fordi det var det som var greia på 60-tallet, før Disco ble "in" på 70-tallet.
Pappa sine stolte store er The Rolling Stones, AC/DC, Elvis, Rammstein og Bob Dylan.

Men jeg har dermed ikke gått i min fars fotspor på noen som helst måte, (han vant Gullmedalje i Roing OL 76', jeg suger i å ro) og jeg liker ikke rock på den måten han gjør. Men jeg aksepterer selvsagt at vi hører på en AC/DC skive i bilen, uansett hvor vi skal. Han er litt sånn skeptisk til min musikksmak, men han ber meg ikke skifte plate hvis jeg har stappa en brent cd av Tiësto inn i skuffen.


Min yndlings-sjanger må være "musikk som er fengende"

Jeg har ikke en bestemt musikk sjanger som jeg elsker, det kommer an på humøret og årstiden hva jeg velger å søke etter.


Hoho - jeg føler jeg bare bruker opp mer og mer tid til å jobbe med sosiologi prosjekt og Særemne i norsk.

Min første ordentlig artist:

Eminem


Denne karen må være min aller første ordentlig artist som jeg likte godt. Jeg anskaffet meg "The Marshal Mathers LP(2000)" etter å ha hørt noen sanger fra "The Slim Shady LP" året før.
Han synger om sitt eget liv, hvordan han vokste opp, hva som betyr mest for han, og han tar med utrolig mye politiske synspunkter med i sine sanger. Han elsker å disse folk, og lager bra gag's om folka rundt han.
Han er ett helt eget stykke historie materiale.

Han er verdens mest kjente Hvite rapper. (kudos)

Jeg kjøpte også alle hans påfølgende album, og han er meget respektert i rap-bransjen, ett geni som alle nye "underground" rappere vil ha med på en av sine låter. (Rappere som Jay-Z og P-diddy er pop-rappere synes jeg og dermed ikke spør Shady om noe hjelp).

Eminem startet opp sitt eget plateselskap ved navnet "Shady Records".


Let's get moving?

Store band og artister som jeg hører mye på er: Three Days Grace, Norah Jones, Placebo, Kings of Leon, Foo Fighters, Cobra Starship, Coldplay, Ane Brun, Eminem, Snoop Dogg, Justin Timberlake, Arctic Monkeys, Marilyn Manson, Chiodos, My Chemical Romance, Paramore, AFI, Klaxons, System of a Down.


Ett problem jeg lider av


Det må være at jeg blir hektet.
Jeg blir skikkelig hektet på noen sanger hele tiden, de går dermed inn på "Nyeste" spillelisten, og der kommer det og går det sanger hele tiden egentlig.

Men det virkelig problemet må være at jeg kan sitte med en sang på "Repeat" 24/7 - helt til jeg blir lei av den, og DET KAN TA EN STUND.

Dermed ligger "Kings of Leon - Sex on Fire" øverst med svimlende <<1,359>> avspillinger SOM ER REGISTRERT.

Jeg har ikke mange artister som jeg faktisk hører hele album av, men det finnes noen der ute, og jeg kommer egentlig frem til rundt 30 ordentlig band som jeg har hørt hele eller flere albumer av.
Jeg liker bedre bare sanger, heftige, dritbra låter.

Ja, Last.Fm

Last.Fm er der hvor jeg hører til, og det er her jeg har tatt utgangspunktet 88.888 fra.
Jeg har nå "scrobblet" over 88.888 sanger i går og bikker 89K straks.

Last.Fm - DavidAteMe

Sjekk ut profilen min der for å finne ut hva slags musikk som topper mine lister.


Konklusjon

Jeg elsker Last.Fm
Jeg har alltid musikk med meg, og jeg elsker musikk.
Jeg har ingen grenser når det gjelder sjangere. (J-Rock, Emo-Rock, Rap, Pop, R'n'B, Dance, Trance, Metal, Alternative osv)


Jeg fant ut at jeg også har skrevet en del blogger om musikk her på GR. Jeg skal nok finne på noe annet å skrive om snart :]


Livs motto

Hør på musikk som fenger. Da blir du glad, og glad er bra.

HQ