Norsk
Blog
Lesson: 3.0.01 "Hvordan er lyden?"

Lesson: 3.0.01 "Hvordan er lyden?"

Skrevet av Noral den 6 september 2010 klokken 15:43

Enda ett innskudd i "Lesson"-serien.

Denne gangen har jeg prøvd å skru og switche over på mange forskjellige funksjoner og jeg har prøvd med små og store, vi snakker høyttalere.


Denne teksten vil dekke generelle behov for lyd innenfor: Spill, Film, MP3-spiller og Musikk.

Hvordan får jeg mest ut av hodesettet mitt?

For det første, så burde du ha ett ordentlig headset!
Men, selvsagt, alt funker, selv standard.
For å få mest ut av MP3-spilleren din, så burde du ha ett headset som dekker ørene dine, ikke ear-plugs, men disse som stenger andre lyder for å invadere øre regionen din. Du kan bruke ear-plugs, men skal vi være ærlige her, så er ett hodesett det man skal høre på musikk med. (Hvis du ikke har brukt like mye på ear-plugsa dine da, da skal de nok være bra nok..)

Mitt forslag til headset som yter alt du vil: Beats Studio by Dr. Dre. http://beatsbydre.com/

Når du først har ett godt hodesett, så skal vi over til hvordan du kan få mest mulig ut av det.

Bruk Equalizer'n!
Dette er meget viktig for å få sangene dine til å bli til en magisk opplevelse på bussen/toget.

Equalizer er nøkkelen til ytelse fra hodesettet ditt.
Jeg anbefaler deg å velge den som sier "Rock", hvis du skal høre på rock. Hvis du har en mikset spilleliste (Hvis du er en av de få 5% i verden som hører på all slags musikk), så kan du sette på "Dance" eller "R'n'B" - Jeg føler disse to kan gi nok ytelse i alle slags sanger, uten å måtte gå inn for å bytte på equalizer'n til hver sang.

PC-bruk
PC-høyttalere er ganske simple, det eneste du trenger å tenke på; er bassen. Du kan skru på en knott for å få mer trøkk i bassen din. Bruk denne med omhu. Hvis du ikke skal spille høyt, så bare ha den så vidt på, skal vi si, 5mm til høyre fra null. Du hører utrolig forskjell fra "0" og "2" (av 25) i en sang. Bare å sette bassen på, gir deg en god opplevelse som ikke overdøver og ødelegger kvaliteten i lyden i høyttalerne du har på skrivebordet.(det er nemlig bass i disse også. OBS: Ikke alle typer)

Det er ikke mange som har/bruker equalizer på pc'n. Du kan laste ned en, bruke iTunes sin o.l. Bruk også denne til riktig bruk. Ikke prøv å still den selv, hvis du ikke er pro og kan lyd.


TV
For å si det enkelt, hvis du bruker TV'n sine egne høyttalere så aldri, I repeat aldri sett bassen på tv'n høyt. Ha den på 40% eller mindre. Du trenger ikke bass ut av disse og det liker ikke tv'n din noe særlig.

Men det vi skal gå mer innpå er; 5.1 Surround Anlegg og ordentlig høyttalere som du har koblet til TV'n din for å få mest ut av Blu ray spilleren din eller Killzone 2 matchen din.

For film, så bruk "MOVIE" eller annen "Cinema" funksjon på equalizer til anlegget ditt. Du kan også bruke Standard 5.1 Surround DTS mulighet.

Til spill: Bruk "GAME". Bruk også standard, men det er bass m/god lydkvalitet som du er ute etter når du spiller. Du vil ha trøkket fra en granat, men den skal ikke overdøve lyden fra våpenet ditt. Min "GAME" funksjon gjør dette veldig godt.

Oppsummering

Denne guiden kan virke tåpelig, kjedelig, rart satt opp eller hva du selv vil kalle den.
Jeg føler at den kan klare seg som en blogg og ikke ett lite innlegg på forumet "Musikk/TV/Film", for denne skal ikke kommenteres, bare leses.

Fordi, det er veldig mange der ute som bare hører på musikk, og ikke tenker over hvordan de kan høre på musikken sin med 100% ytelse av utstyret sitt. Jeg har aldri tenkt over equalizer på iPoden min egentlig, men etter jeg begynte å bruke mitt 5.1 Hjemmekino anlegg aktivt. (har den koblet til pcn, tvn, og xboxen/PS3 for film) Jeg har nå gitt bort min 5.1 PC-anlegg (har ikke 3 koblinger uansett, så det ble bare brukt som 2.1) til noen som trenger ett nytt, for jeg klarer meg helt fint med mitt gamle 5.1 HK-anlegg.

Tenk over equalizer'n din, og du vil elske musikken din enda mer.

HQ