Norsk
Blog
Top 10 spillmusikk gjennom tidene!

Top 10 spillmusikk gjennom tidene!

NB: For at en sang skal komme med på denne listen må ikke bare musikken være bra, spillet må ha vært mainstream slik at mange kan ha hørt musikken og den må være laget spesielt for det spillet eller den spill serien (sanger fra Guitar Hero og Rock Band eller lignende er derfor ekskludert).


Denne listen går fra dårligst til best, der 10 (øverst) er den dårligste og 1 (nederst) er den beste.

10.Tetris - Tetris theme:
Hør Tetris Theme
Hvorfor er denne sangen på listen over top spill sanger gjenom tidene spørr du kanskje?
Svaret er enkelt, alle kan den. Det finnes antagelig ikke en levende person som ikke gjenkjenner Tetris theme'en når de hører den, og det gjør at den får sin velfortjente plass på denne listen.

9. World of Warcraft - Call to Arms:
Hør Call to arms
WoW er et spill du enten elsker eller hater, mange av oss gamle gamerne ønsker nok at Blizzard heller skulle laget Warcraft 4 istedet for WoW, men det er ikke noe å si på at WoW inneholder mye bra musikk. Og denne sangen er den beste.


8. Duck Tales- Moon theme:
Hør moon theme
Duck tales var en TV serie som gikk på TV2 for en del år siden. Dette var før Disney Channal, og i den perioden hvor Donald og alle de andre karakterene fra Andeby var umåtelig populære blant de unge. Dette førte til at Disney lagde en god del tv serier basert på duck familien. Duck Tales kom i samme kategori som Darkwing Duck og Quack Attack som en av de mindre kjente tv seriene fra Disney, men Duck Tales spillet var det lite å si på, og moon theme'en er kanskje den beste NES sangen fra denne perioden.

7. The legend of Zelda: Majora's Mask - Song of Healing: Hør Song of Healing
(her er linken til når ulve Link synger den i TW: Hør ulvene synge Song of Healing )
Du visste det måtte komme minst en zelda sang på denne listen og Song of Healing er rett og slett en av de beste zelda sangene der ute.

6. Fahrenheit aka Indigo Prophecy - Lucas Theme: Hør Lucas theme
Fahrenheit er var en av de få moderne spillene som faktisk prøvde noe nytt, og er kanskje en av de spillene som har kommet nærmest å lage en ny sjanger på de siste 3 årene, nemlig film spillet. I Fahrenheit var det faktisk ikke om å gjøre å få headshots eller løse gåter, det var rett og slett en interaktiv film der du selv kunne besteme hva hovedpersonene skulle si og gjøre.
Og da det ble annonsert at den kjente filmmusikk komponisten Angelo Badalamenti (bl.a kjent for musikken fra: The Beach og The Wicker Man) skulle orkestrere musikken til Fahrenheit visste vi at det kom til å bli bra. Ingen tidligere spill musikk har fått til bedre å formidle følelsen av ensomhet og fortapelse en lucas theme.

5. Super Mario 64 - Dire Dire Docks:
Hør Dire Dire Docs
Kanskje en av de spill sangene som er lettest å overse er vann level sangen fra Mario64. dette var et spill som var full av bra musikk, og denne er også en av de bedre spill sangene som er laget, mer trengs ikke sies.

4. The Elder Scrolls III: Morrowind - Nerevar Rising Hør Nerevar Rising
The Elders Scrolls serien har vært kjent for sin episke spill musikk, men denne sangen er så episk at den lett kan tas for å ha kommet rett ut fra The Lord of the Rings soundtracket.


3. Donkey Kong Country 2 - Stickerbrush Symphony : Hør Stickerbrush Symphony
Donkey Kong Country serien er, etter min mening, fremdeles de beste spillene fra selskapet Rare (kanskje bortsett fra Golden Eye til 64) og er en av de første spillene som ga ut et eget soundtrack. Kanskje ikke så rart når du hører på noen av de låtene som var på de spillene. Det fantes rett og slett ikke spill musikk som dette på den tiden.

2. The Legend of Zelda: Ocarina of time - Zelda's Lullaby: Hør Zelda's Lullaby
Av mange ansett som å være det beste spillet som noen gang er laget kom også mye av den beste spill musikken som noen gang er laget. Nintendo har enda til gode å lage et spill uten bra musikk, men dette er toppen av kransekaken. Mange av de tidligere OoT sangene har kommet igjen i senere Zelda spill, men ikke ett eneste zelda spill (til konsoll, vel å merke) etter OoC har vært uten denne sangen.

1. Portal - Still Alive:
*Linken inneholder mulig SPOILER*
Hør Still Alive
Det største sjokket i Portal kom ikke i selve spillet, men etter at du hadde spillt det ferdig og rulleteksten begynte å gli over skjermen. Selve idéen med å få den siste bossen i spillet (som også er en av de morsomste spill figurene som noen gang er skapt) til å synge for deg når du har beseiret henne, er helt genial. Sangen er ikke bare ekstremt bra, den må også være den første spill sangen som er spillt på radioen på lik linje med andre mainstreme sanger. Uten denne sangen hadde ikke Portal blitt så populært som det ble, og alt dette gjør den rett og slett til den beste spill sangen som noen gang er laget.

HQ