Norsk
Blog
Spill du burde vite om! DuckTales

Spill du burde vite om! DuckTales

Spill du burde vite om! Uke 45

littegranne forsinket denne bloggen, men bedre sent en aldri, går jeg ut i fra.

Denne uken: Duck Tales (NES)

Hvis du er like gammel som meg (19) er sannsyneligheten stor for at du så på Ducktales når du var liten. Dette var før Disney Channal, og i den perioden hvor Donald og alle de andre karakterene fra Andeby var umåtelig populære blant de unge. Dette førte til at Disney lagde en god del tv serier basert på duck familien. Duck Tales kom i samme kategori som Darkwing Duck og Quack Attack som en av de mindre kjente tv seriene fra Disney, men det er NES Spillet og ikke tv versjonen jeg skal snakke om i dag.

Ducktales til Nitendo Entertainment System (NES) ble laget av Capcom (Resident Evil) og er ett typisk eksempel på hva slaks spill Capcom lagde på 90tallet. Spillet hadde en lys og tegneserieaktig grafikk, ikke ulikt Capcoms andre store franchise på den tiden, nemlig Megaman. Det ble senere også laget en Port av spillet til Game Boyen, selv om denne ikke ble like populær som originalen var.

I spillet spilte du Skrue McDuck som dro verden rundt på jakt etter skatter. Spillet hadde fem leveler som du kunne spille I hvilken rekkefølge du ville. Levelene varierte I alt fra jungelen, til islagte Himalaya til månen, hver med sin egen boss på slutten. Når du hadde greid alle Levelene fikk du tilgang til den sjette og siste levelen (selv om denne egentlig bare var en ør littegranne forandret versjon av en av de tidligere levelene) hvor du møtte din erkefiende: Magica.

Kontrollene I spillet var spot on, noe som på ingen måte kunne tas forgitt på denne tiden. Du styrte Skrue på vanlig platform-vis fra venstre til høyre på skjermen. Du brukte A knappen til å hoppe med og med B kunne du utføre ett slåangrep med stokken til skrue. Den mest effektive måten å drepe fiendene på var nok i midlertidig å hoppe på dem mens du trykket pil ned og B samtidig, noe som fikk skrue til å peke spissen av stokken sin ned som ett spyd. Gjorde du dette fikk du også en jump-boost som sendte Skrue opp I været som om han skulle ha hoppet på en trampoline. Dette systemet var også obligatorisk ettersom du trengte det for å komme deg over hull som ellers ville vert umulige å passere.

Selv om DuckTales var et utmerket spill var nok det som virkelig ga spillet en plass I historiebøkene soundtracket. Mest kjent av alle er Moon theme som ble spillt på månelevelen. Denne sangen har gjort sin entre på mang en top videogame theme lister (Inkludert min egen: http://www.gamereactor.no/blog/pute+monsteret/14085/ ) gjenom tidene.

En oppfølger, DuckTales 2, ble laget I 1993, men ble aldri like populær som originalen. Personlig greier jeg aldri å tenke på DuckTales (1) uten ett hint av nostalgi og hvis du bestemmer deg får å prøve noen av de gamle NES spillene en dag anbefaler jeg deg på det sterkeste å sjekke det ut. Det finnes sikkert sider på nettet hvor du kan få spilt det gratis.

Under er noen linker med musikk fra spillet:

DuckTales- Moon Theme:
http://www.youtube.com/watch?v=G_80PQ543rM

Her har du I tillegg en link til alle sangene I spillet akkompagnert av in-game film fra spillet:
http://www.youtube.com/watch?v=CdlwhzXs24k

HQ