GR STREAMING
Gamereactor internasjonalt Norsk / Dansk / Svenska / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Medlemsinnlogging


Glemt passordet?
Jeg er ikke medlem, men jeg vil registere meg

Eller logg inn med min Facebook-konto

#DasWunderbareSpielmusik

Skrevet av Quinzel den 21 mai 2017 klokken 21:20

Alright alright alright, let's do this! Nydelig valg av tema, det må jeg få lov til å starte å si altså. Spillmusikk og filmmusikk er uten tvil den musikken som jeg hører mest på og som alltid har interessert meg mest av alle musikksjangere. Som jeg har skrevet i tidligere blogger så kom interessen for spillmusikk veldig tidlig, da jeg allerede som barn bare lot spillet stå på i bakgrunnen så jeg kunne sitte å høre på musikken. Har mange minner knyttet til spillmusikk, det er det ingen tvil om. Ofte fra spill jeg har spilt mye selv, men jeg hører også på musikk fra spill som jeg ikke har spilt, men så lenge musikken er god, så har det ikke så mye å si om jeg har spilt spillet eller ikke. Det er noe med melodiene som virkelig fanger meg hver gang. Det er også veldig godt å høre på musikk uten noen form for tekst som bestemmer hva sangen handler om og om det er en glad eller trist sang, det er på en måte opp til en selv å avgjøre.

Å velge ut hvilke sanger jeg liker best er en veldig vanskelig oppgave, da det er enormt mye å velge i. Men tenkte å velge noen sanger som jeg alltid velger å gå tilbake til every now and then, jeg har mine perioder der jeg kan høre på det samme soundtracket om og om igjen, før jeg blir lei og finner et annet. Men etter en stund går jeg tilbake til det andre igjen, her er iallfall tre av de:

Zelda: Zelda var nok den spillserien som åpnet min interesse for spillmusikk, det var mitt første originale fysiske spillsoundtrack og musikken der er veldig nostalgisk for meg. Jeg går alltid tilbake til denne musikken, finner frem de gamle cd'ene og storkoser meg. Noen av mine favorittsanger fra Zelda (alle spillene jeg har prøvd):

Link to the past - Overworld theme (også fra et Zelda-spill jeg hadde på gameboy med denne kjente melodien).
Ocarina Of Time - Gerudo Valley.
Majoras Mask - Milk Bar.
Wind Waker - Dragon roost island.
Twilight Princess - Ilias theme.
Skyward Sword - Ballad of the Goddess.

Skyrim: det er så ekstremt mye god musikk i dette spillet, jeg kan fortsatt se for meg hvordan det var å høre noen av disse sangene da man først hørte de i spillet. Dette er uten tvil mine favoritter som jeg kjører på repeat flere ganger.

- Awake.
- From Past to Present
- Ancient Stones
- Secunda
- Far Horizonz

Banjoo Kazooie: noe mer nostalgisk skal du lete lenger etter for meg, her er uansett sangene jeg liker:

- Spiral Mountain
-Clanker's cavern
- Freezeezy peak
- Rusty bucket bay
- Click clock wood
- Grunty's Furnace Fun.

Det er også mange spill jeg hører på enkeltsanger, så skal nevne noen kjapt her (siden jeg allerede hadde laget en fancy liste, men pc'en bestemte seg for å slå seg av for en update ut av det blå så lager en litt enklere en da det ble borte):

Catherine - lamb game between male and female.

Metal Gear Solid - mgs2 theme og Calling to the night fra mgs4.

Uncharted 2 - theme, reuinion, marco polo og a normal life fra uncharted 4.

Mass effect 3 - I was lost without you og an end once and for all.

Grand Theft Auto Vice City - Alle sangene fra radiokanalene emotion 98.3 og FLASH FM.

Super Smash Bros Brawl - her er det farlig mange sanger å velge mellom, så jeg bare nevner hele spillet.

Og en haug til jeg ikke kommer på for øyeblikket.. Nå om dagen har jeg hørt en god del på Final Fantasy Crisis Core som er et ekstremt bra soundtrack! Men har vel hørt på det i fire uker nå, så nå har jeg gått over til å gå igjennom Final Fantasy 7 soundtracket, som også har mange nydelige låter. Kunne sikkert laget en liste på disse også, hvis noen ønsker det.

Noe jeg også gjør er hvis jeg blir veldig glad i et spillsoundtrack er å lære meg sangene selv. Ikke så mange av dere vet at jeg spiller keyboard (liker keyboard bedre enn piano, fordi jeg liker å velge forskjellige instrumenter til hvilken type sang jeg spiller). Og det å spille mine favorittsanger helt selv føles ganske awesome, lage min egen vri, spille den helt likt, men med forskjellige instrumenter osv, det anbefales! Kanskje flere som gjør det her, men på et annet instrument?

Jeg blir litt rastløs hvis det er noe jeg virkelig liker, klarer liksom ikke sitte stille i lengden å se eller høre på det uten å gjøre noe mer med det. Enten så cosplayer jeg det eller så vil jeg lære meg musikken fra spillet selv, fordi jeg ønsker å bringe spillverden i det virkelig liv. Høres veldig silly ut, men finner ikke noen annet måte å forklare det på.

Til slutt legger jeg til en link med en sang som sikkert de fleste her har hørt, er det ikke rart? Selv om denne kanskje er mer slitsom å høre enn noe annet, haha.

https://www.youtube.com/watch?v=2dPaeQTdhJM

In love.. again. Fra #F1R57 time til nå.

Skrevet av Quinzel den 23 april 2017 klokken 20:31

Jeg føler egentlig ikke for å skrive noe personlig i dag, selv om jeg elsker de bloggene der dere deler litt av dere selv. Men jeg velger heller å skrive en blogg om det jeg har tenkt på hver dag siden jeg oppdaget det ordentlig for første gang for en uke siden. Men for å finne ut hvordan jeg kom til det punktet jeg er ved nå, så må vi enda lenger tilbake i tid.

Det hele begynte så tidlig som barndommen, hvor jeg hørte om en spillserie som skulle være så fantastisk. Det var til playstation 1 jeg oppdaget det for første gang, jeg var vel rundt 6-7 år og min venninne hadde spillet, og hun kunne fortelle meg om hvor sykt bra det var. Hun mente det ville være perfekt for meg. Det som interesserte meg mest var navnet, fordi det hørtes utrolig fint ut. Og ikke minst noe av det hun fortalte om spillet og noe artwork hun viste meg.

Etter det tok det mange år før jeg hørte noe særlig mer om det igjen, men det kom opp nå og da i forskjellige settinger. En dag på videregående tenkte jeg å prøve noen gode spill til SNES, fant da 3'ern av denne serien og bestemte meg for å teste det for første gang. Ikke at jeg forstod så mye, men det virket helt greit. Jeg var bare ikke så fan av kampsystemet de brukte.

Det har kommet ut en haug med spill fra denne serien, så mye at jeg ikke har klart å holde følge. Men da jeg fikk meg playstation 3 så kom det ut enda et spill, som var fra denne serien, og jeg hadde kjempelyst på det. Så jeg leste så mye om det, pluss hovedpersonen i spillet var så pen, hun hadde rosa hår og alt i spillet så så bra ut grafikkmessig, men endte aldri med noe kjøp, dessverre. Mest fordi det virket som man måtte ha spilt de tidligere spillene for å forstå noe.

Men så begynte jeg med cosplay, og kostymet til hovedpersonen i playstation 3-spillet var så fint at jeg vurderte mange ganger å bare lage det. Jeg har ennå ikke laget det, men det dukker opp i planene mine every now and then. Så møtte jeg en kollega på min nåværende jobb, hun sa hvis hun skulle cosplaye noe så skulle det være fra den serien. Fordi hun var megafan, det var favorittspillserien hennes.

Så for noen måneder siden så jeg på svensk mesterskap i cosplay på nettet, mest fordi en jeg kjenner var med. Og vinneren av den konkurransen hadde et så fantastisk cosplay og en ufattelig bra fremføring, som var fra denne spillserien. Så jeg søkte opp vedkommende og pratet med han litt om cosplay, og han hadde kun cosplayet to forskjellige karakterer tidligere. Og den andre karakteren han har cosplayet så utrolig awesome ut! Jeg måtte finne ut mer om den karakteren.

Så spurte jeg min kollega fra jobb litt mer om denne serien, hun hadde nettopp kjøpt det nyeste spillet fra serien som hadde kommet ut på playstation 4. Hun sa det var så mye god mat i spillet at hun ble sulten hver gang hun spilte det, haha. Hun sa jeg skulle få låne det så fort hun hadde fullført det. Så fikk jeg høre mer og mer om det, også fra dere på GR. Og på hver eneste cosplayvideo fra 2017 dukket karakterer fra dette spillet opp, og jeg begynte å bli mer og mer interessert i dette spillet. Så jeg endte opp med å kjøpe det for noen uker siden, siden min kollega aldri ble ferdig med det.

Etter at jeg kjøpte det synes jeg verdenen i spillet er så fin, og alle menneskene der er så ufattelig pene, crushet litt på hovedpersonen i spillet jeg hadde kjøpt. Så da begynte jeg å søke opp filmer/anime/de andre spillene fra samme serie på youtube o.l.. Og for en uke siden så jeg en full playthrough av et av spillene, og det var der jeg ble "kjent" med han. Der var karakteren jeg syntes så så fin og awesome ut, som han fra cosplaymesterskapet hadde cosplayet en gang (og nei, jeg har ikke crush på han cosplayeren, han er ganske forskjellig fra spillkarakteren).

Etter det ble jeg så in love... med Zack Fair, en karakter fra et videospill. MEN! Jeg ble også in love med en helt ny spillserie og det universet dette utspiller seg i. Vi snakker om Final Fantasy. Så etter en uke hvor jeg har researchet dette så hardt at jeg har begynt å bruke pc igjen (ja, har ikke brukt pc på flere år), og jeg er så glad for at jeg begynte å engasjere meg i dette universet. Fordi det er så stort, dypt, interessant, fint, trist og så ufattelig pent! Det er ikke ofte jeg gråter av spill, men Crisis Core gjorde meg skikkelig på gråten. Og musikken er nydelig! Har hørt på denne sangen hver dag siden jeg oppdaget den: https://www.youtube.com/watch?v=oBdf7E6FSxs

Har vel sett alt som er finnes av Zack, siden han ikke er har en så stor rolle i disse spillene, og heldigvis er jeg ikke den eneste som er forelska i en spillfigur. Selv om det ikke er den mest seriøse forelskelsen, så føles det bare så godt å glemme virkeligheten litt. Mulig han representerer noe annet eller en annen for meg, kanskje noe/noen som er like uoppnåelig men allikevel so good, men å gå innpå det blir for personlig for denne bloggen. Høhøhø...hø.

Jeg har vært forelska/betatt av videospillkarakterer før, blant annet: Link, Leon S. Kennedy og Shepard. Så da er Zack Fair neste mann i denne rekken, men det er bare koselig! Så det er første gang på lenge jeg har fått en crush på en videospillfigur, men også første gang jeg har forstått Final Fantasy universet ordentlig, og det er så mye mer å oppdage! Dette er ikke en så seriøs crush som det man har på folk irl, haha, så ikke tro jeg er helt weird her altså. Det representerer som regel en periode i livet mitt. Men det er rart å se hvordan første gangen jeg hørte om Final Fantasy har ført til der jeg er i dag, jeg ble litt inspirert av bloggen til Marlboro Red da jeg skrev dette. Og jeg vet at det kommer til å påvirke meg i fremtiden også, noe som er litt spennende å tenke på.

Har dere hatt noen crush på en videospill- eller filmkarakter? Og hvis dere ville jeg skulle bloggge om noe personlig jeg opplevde for første gang, hva ville dere likt å vite? Kanskje det gir meg noen fremtidige blogg ideer.

Stafettbloggen kryper videre #F1R57

Skrevet av Quinzel den 19 april 2017 klokken 14:08

En litt forsinket stafettblogg, men bedre sent enn aldri, right?

Temaet på forrige stafettblogg var #VÅR, men dessverre var det veldig lite deltakelse. Dette skyldes antagelig påske, men det er aldri for sent å skrive om tidligere temaer, mine venner! Så dere må gjerne skrive om #VÅR selv om vi starter med nytt tema i dag. Hvis du vil delta, finner du reglene her: http://www.gamereactor.no/forum/?forum=14&thread=89753&page=1

En kjapp oppsummering av det som ble skrevet med teamet #VÅR:

sideswipe: skrev om Fast And The Furious, noe det virker som han liker meget godt. Det kan du lese mer om her: http://www.gamereactor.no/blog/sideswipe/?page=1#91243

Sirthomas: skrev også en blogg om at ingen skrev om #vår og noe jeg ikke husker, men pga utestengelse er ikke bloggen lenger å finne for øyeblikket.

Quinzel: jeg skrev om hva vår er for meg og hva jeg har gjort i påsken, enkelt og greit. Det kan du lese mer om her: http://www.gamereactor.no/blog/quinzel/?page=1#91263

Som dere ser så var det meget dårlig deltakelse, men det betyr ikke at stafettbloggen slutter her. For nå er ferien over og det er bare å sette seg ned å skrive. Det trenger ikke være lange bloggen altså, det viktigste er å delta. Og personlig så synes jeg det er veldig interessant å se hva hver enkelt av dere velger å skrive om innenfor de forskjellige temaene, siden alle har sin egen vinkling, tolkning og historie.

Ukens tema er #F1R57. Jeg var faktisk ikke helt sikker på hvilket tema jeg skulle velge, men tenkte å ta noe som alle har et forhold til. Du kan velge å skrive om følgende:

1: Spill: Første gang du spilte et spill som kanskje har satt dype spor eller som knuste alle de høye forventningene du hadde. Det kan være første gang du spilte ditt nåværende favorittspill, det aller første spillet du prøvde eller første gang du prøvde å spille online. Eller fortelle om ditt aller første platinum. Her er mulighetene uendelige!

2: Personlig: fortell om noe du gjorde første gang og hvordan det var. Om det var første gangen du syklet, dro på fest, dro på date, din første jobb, fikk barn, fikk førerkort, så din favorittfilm, da du flyttet eller kysset noen, altså hva som helst. En historie fra ditt eget liv, om det var en positiv eller negativ opplevelse, hvilke følelser det ga deg og kanskje hvordan det har påvirket deg. Det kan være en stor eller liten opplevelse.
NB: IKKE skriv om noe som har seksuelt innhold, da dette kan være regelbrytende og støtende for noen. Slike hendelser inkluderer ofte en annen persons privatliv, og siden dette er et åpent forum som hvem som helst kan lese på, så er det ikke sikkert vedkommende vil at det skal deles med hele verden.

Gleder meg som vanlig til å lese bloggene deres og håper at deltakelsen blir større denne gangen. Premie til alle som skriver denne gangen (10hi)! Premien er at alle som skriver en blogg skal få et bilde av en kos i kommentarfeltet fra meg (altså ikke bilde av meg, men bilde av en søt kos som dere kan ta imot). Hvis du ønsker å ta over stafettbloggen neste gang, så send meg gjerne en liten nusselig pm.

Hilsen søte Quinzel. <3

#VÅR

Skrevet av Quinzel den 17 april 2017 klokken 17:04

Da var det på tide med en blogg med temaet vår. Jeg har ikke stort å tilføye denne gangen, men har da kommet på noe.

Vår for meg er når svarttrosten synger, det er så nydelig å høre! Jeg har allerede hørt den i år, elsker da den synger sent på kvelden i solnedgangen. Ofte synger den da jeg er ute å går tur på kvelden og det gir meg en ekstrem vårfølelse. Jeg foretrekker våren fremfor sommeren, siden på sommeren kan det bli altfor varmt og det er så mye insekter overalt. Ikke at det er så mye å klage på akkurat, men det er en av grunnene til at jeg foretrekker våren. Men skal vi snakke om årstider så liker jeg best høsten, selv om alle årstidene har sin sjarm.

Noe annet som er fint med vår er at det blir varmere ute og jeg kan bruke mindre klær, det er digg og bare kjapt sette på seg et par joggesko å løpe ut døra. Det er heller ikke for varmt eller for kaldt på våren, noe jeg synes er herlig. Det er veldig fint å se isen smelte på sjøen, fordi da ser jeg frem til å kjøre båt og kose meg med fisking, grilling og bading ved vannet. Også så søtt å se alle dyrene få barn, hallo, har du sett noe søtere enn en liten rådyrkilling og små nusselige reveunger? Jeg smelter.

Men får vel skrive litt om påskeferien også, hva har Quinzel gjort i påsken liksom. Vel, det har ikke skjedd noe revolusjonerende akkurat. Jeg har jobbet og hadde faktisk to veldig fine jobbdager mandag og tirsdag. Jeg har fikset på leiligheten min slik at jeg snart kan begynne å tapesere stuen (har kjøpt en megafancy tapet som jeg gleder meg til å vise dere når det hele er ferdig). Var hos frisøren, men det vet dere. Jobbet med cosplayet mitt og har endelig begynt på aller siste del som er hodet. Kjøpte meg Final Fantasy 15 og jeg elsker det, har fått en liten crush på Noctis, men det er bare koselig. Kunne sikkert skrevet masse om dette, men det får vi ta ved en senere anledning. Har dykket inn i Game Of Thrones teorier igjen og kost meg med masse herlig spillmusikk de siste dagene. Jeg skulle egentlig feire bursdagen min hos min venninne i Oslo søndag til mandag, men den nye kjæresten hennes lurte på om hun ville møte foreldrene hans for første gang på søndag, de bor et stykke unna, så da bestemte vi oss for å feire bursdagen min en annen gang. Viktig for henne å imponere svigers da de inviterer henne for første gang, og det er jeg så enig i.

Og det var det, tror jeg.

Til slutt ønsker jeg å gi en hilsen til brukere som jeg setter veldig pris på er aktive og som bidrar til at forumet lever. Og som alltid gir meg en superpositiv opplevelse og gjør at jeg gleder meg til å besøke forumet. Tenkte derfor å gi en stor klem og hilsen til A to the H, Glorfindel, crazy kraken, JoEy_Odd, Lt Mactawish, Finalfantasyfrelst, taktikkeren, predator, sideswipe, xtord, the cookiemonster, Grallen, lesmiserable, jeppzki, TK art, Marlboro Red, sirgalahad, remote, solmyr raven, elgamer, subject 17 ooog sikkert et par til jeg ikke kommer på, men føler du deg glemt og ikke nevnt, så skriv det i kommentarfeltet. Ikke alle jeg snakker med så mye her og noen er bare aktive på gr. Rekkefølgen på navnene er megarandom, men ville bare si at dere er en awesome gjeng.

Har dere gjort noe spennende denne påsken? Siden aktiviteten her har vært fryktelig dårlig så må dere nesten ha en unnskyldning altså.

Påskeklem fra lille meg.

Thanks bro! #NOSTALGI

Skrevet av Quinzel den 31 mars 2017 klokken 17:07

Et meget godt tema denne uken må jeg si, credz to remote! Nostalgi for meg er ofte spillrelatert, men også i noen tilfeller filmrelatert, men velger å legge vekt på spill i denne bloggen. Og den som er ansvarlig for min spillinteresse er jo min bror, så da tenkte jeg å dedikere denne bloggen til han.

Det hele begynte med at min bror fikk en NES, han spilte på den hele tiden da jeg var liten, og jeg brukte å sitte og se på. Har faktisk videoopptak av at jeg er 1-2 år gammel og slår på tven mens han skriker at jeg må flytte meg, haha. Men som lillesøster ser man jo alltid opp til sine eldre søsken, og det er her all min spillinteresse begynte. Han fikk etter hvert en SNES, så jeg har mange gode minner fra gamle SNES-spill også. Fikk min egen Nintendo 64 da jeg var 6 år, og tror aldri jeg har blitt så glad for en gave før. Husker fortsatt da jeg pakket opp esken. Så alle spill fra Nintendo 64 er dyp nostalgi for meg, og da spesielt Zelda OoT, som var det jeg brukte mest tid på. Og de fleste spill har jeg fullført med min bror, spesielt de store klassikerne. Og det er også takket vare han at jeg fikk spill som Zelda, Mario, Perfect Dark, Banjo-Kazooie, Donkey Kong 64 osv, siden han visste hva som var bra og ikke der ute. Og han selv brukte denne konsollen svært mye.

Men skal jeg skrive så detaljert om all nostalgi, så blir denne bloggen altfor lang. Og det er ingen tvil om at det som har "dypest" nostalgi hos meg er fra barndommen, men jeg tenkte å skrive om noe som vekker gode minner hos meg, selv om det ikke er sååå lenge siden (må si jeg føler meg gammel når dette nå snart er 10 år siden og jeg var 17 år på dette stadiet). Men jeg får allikevel en nostalgisk følelse av det after all.

Året er 2008-2009, jeg gikk på VGS og jeg trivdes ikke særlig godt. Men det som gjorde VGS overlevbart var hvor sykt jeg gledet meg til helgen, for da skulle jeg spille HELE helgen. Disse årene gikk det mest i Wii, første spillet mitt til Wii var Zelda Twilight Princess. Og damn, it was so good! Senere gikk jeg over til spill som Resident Evil 4. Min bror besøkte meg hver helg, siden han studerte i Oslo på den tiden og kom hjem i helgene, og da spilte vi alltid sammen. Og RE4 var det første skrekkspillet jeg spilte, så å fullføre det sammen med han synes jeg var kjempekoselig! Etter det tror jeg har fullført det sånn 4 ganger, fordi det er så vilt bra. Da jeg fikk super smash bros brawl gikk det jo mye i dette, vi kunne spille 5-6 timer i strekk mot hverandre. Og jeg har aldri spilt så jevne kamper i mitt liv.

Og hver helg satt vi også å så på nye episoder fra "the angry video game nerd" og "the nostalgia critic". Vi lastet ned emulator på pc for å prøve disse forferdelige gamle spillene. Det i seg selv er ganske nostalgisk (siden vi faktisk hadde noen av de da vi var små). Vi lo ganske godt av hvor ille noen gamle spill kan være, og har noen av dere spilt Battletoads? Det er så vanskelig.. Eller Ghost n Goblins til NES, det er så irriterende vanskelig at det er gøy.

Året etter, altså 2010, så hadde han kjøpt seg en Playstation 3 som han tok med hjem. Og han viste meg spill som Uncharted, metal gear solid 4, red dead redemption, assassin's creed 2 osv. Og han introduserte meg til online gaming, og husker så godt første gangen jeg spilte Modern Warfare 2. Var så rart å spille mot ekte folk online, og jeg tror aldri jeg har campet så hardt i hele mitt liv. De jeg spilte mot ble ganske sinte på meg der jeg satt i et hjørne, haha. Etter det kjøpte jeg jo min egen ps3, og vi spilte masse online sammen da han ikke var på besøk osv.

Nå er vi "voksne", og det er ikke så ofte vi spiller sammen lenger. Men noen ganger så tar vi en runde cod, brawl eller jeg vil bare vise han noen spill da vi treffes i høytider o.l.. Han har dessverre gitt seg helt med gaming av nyere tid, han spiller nå mest på den mini NES jeg ga han til jul, fordi han sier han foretrekker de gamle spillene nå. Mens I'm still going strong, tho ikke like ivrig som jeg var før, da jeg prioriterer cosplay nå. Men da jeg er ferdig med cosplay kommer jeg nok til å sette i gang med å spille på fulltid i helgene igjen.

Så takk til min bror for alle de fine minnene og alt spill har gitt meg. Kunne sikkert skrevet om hvor nostalgisk spillmusikk er for meg, men har skrevet om spillmusikk tidligere, så denne gangen ble det mer fokus på gaming. Min bror har også vist meg ting som Star Wars og Ringenes Herre, og jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har hatt en så kul bror som har vist meg det beste denne verden har å by på innen underholdning. Får nok aldri takket han nok for dette, but it means the world to me. So thank you, bro!

Må si jeg lurer på hvilke spill fra året 2008-2010 som dere ser på som nostalgisk eller har gode minner til, fortell meg gjerne i kommentarfeltet.