Norsk
Blog
Hodejegerne av Jo Nesbø

Hodejegerne av Jo Nesbø

Skrevet av remote den 15 juni 2008 klokken 16:01

Hodejegerne av Jo Nesbø.

(Anmeldelsen skal ikke spoile noe av handlingen for de som skal lese boka senere.)

Jo Nesbø
"Hodejegerne"
Utgitt: 2. juni 2008
239 sider
Sjanger: Thriller/spenning
Aschenhoug

Jo nesbø debuterte med kriminalromanen "Flaggermusmannen", som handler om den ikke helt tørrlagte Harry Hole. Han har siden skrevet sju bøker om ham, der den siste er "Snømannen." Nesbø er også kjent fra pop-gruppa Di Derre.
Den nyeste boka tar et avvik fra Hole, og handler om Roger Brown som er hodejeger.

Roger Brown lever i en dyr villa, har en dyr kone og begge har en litt for dyr levestil; særlig kona. Brown lengter etter den økonomiske betryggelsen, så han kan gi hans elskede, Diana, det hun har mest lyst på. Den underbetalte jobben gir ikke denne tryggheten, så derfor stjeler han kunst.
Gjennom sine jobbintervjuer bruker han en spesiell avhørsteknikk, som vanligvis brukes i politiavhør. Den går etter en ni-trinnsmodell, og gjennom den kan man få i seg mye informasjon fra personene.

Roger Brown er en person som er vandt til å være på toppen. Han er svak fysisk, men sterk psykisk. Han er en veldig troverdig fyr, som faktisk minner meg om Jens Brekke fra "kakerlakkene." Smart og mistenksom.
Clas Greve er kanskje Browns overmann; og nederlandsk. Han er en god kandidat til de fleste toppjobber. Dessuten er han en ganske hardbarket fyr med få kompromisser.
Diana er dypt forelsket i Brown, selv om han ikke kan gi henne det hun har mest lyst på. "Byens vakreste" er kanskje et godt stikkord for henne.

Hodejegerne er velskrevet og god, som de andre bøkene fra Nesbø. Formuleringene er så bra at man nesten får krampe. En spennende og åpen prolog, etterfulgt av et intelligent førstekapittel gir boka en pangstart. Den er vanskelig å legge i fra seg. Og det er ikke noe tull som jeg bare sier; det er sant.
Spenningsnivået blir høyt i flere perioder. I en stund ble jeg nesten for revet med. Nervøsiteten braste ut, så jeg holdt faktisk på å legge i fra meg boka (ironisk nok). Det sier ganske mye om intensiteten.

Jeg sier det nå. Denne kommer til å bli en suksess. Den kommer til å forundre, sjokkere, overraske, imponere og ikke minst underholde, i tillegg til å få deg til å le. Hodejegerne vil stå igjen i meg som en av de beste bøkene jeg har lest, mye på grunn av den dønn komplekse historien som ikke inneholder noen løse tråder.

Liker du spenning eller Jo Nesbø må du lese denne boka. Du må lese den uansett om du leser bøker eller ei, forresten.

Hodejegerne: 58 av 60 poeng.

(Ett poeng for at ingen bøker kan bli perfekte og ett annet poeng for at den godt kunne ha hatt noen flere sider, selv om den ikke føles "kort".)

//remote

HQ