Norsk
Blog
Runescape - en perle i skyggen?

Runescape - en perle i skyggen?

Skrevet av remote den 20 oktober 2008 klokken 18:46

Runescape - en perle i skyggen?

Runescape er et spill de fleste har spilt, men de færreste vil innrømme å ha brukt noen timer på det. Runescape kan også karakteriseres som et spill man spiller i perioder. Jeg har selv spilt det en del, men ikke nå lenger, men jeg kan innrømme å ha tittet litt på det innimellom. Jeg oppdaget det i slutten av sjetteklasse tror jeg, så sluttet jeg etter et halvår. Men så begynte jeg med det igjen i sjuende og spilte litt av og på til niende. Nå har jeg vært innom noen ganger og sjekket. Runescape oppdateres nemlig i stort omfang hele tiden.

Det er enkelt å se at Runescape ikke er det mest respekterte spillet her inne. Bare ta en titt på en av trådene med Runescape i seg. Den ene er blitt stengt på grunn av dårlig oppførsel og lite respekt, og den andre er det mye av det samme bare at den ikke er stengt. Disse to eksemplene viser bare hvor lite respektert dette nettleserspillet er, men jeg skal vedde på at mange av de som omtalte Runescape som barnslig eller dårlig, spiller det selv eller ikke har prøvd det i det hele tatt. Så ja, alle muslimer er terrorister, og andres meninger går alltid over din.

Runescape har har også blitt sammenlignet i en håndfull tilfeller med andre massive multyplayer online-spill, slik som World Of Warcraft. De som gjør det skal vel bare bevise hvor dårlig Runescape er. Vel, for å forsvare Runescape, som de færreste gjør, så spilte jeg faktisk WoW i den perioden i niendeklasse. Men jeg sluttet og begynte på Runescape. Hvorfor spør du? Vel, for det første så er Runescape mye mer avslappende å spille, man kan gjøre hva man vil, man blir sjeldent frustrert, man slipper å gå fire kilometer mellom hver post og man slipper å spille det minst tre timer daglig. Og - det er gratis, så lenge man vil ha det slik.

Jeg skal ikke ramse opp alle argumentene, men jeg sier - som alle brukerne som vil ha fred på konsollforumet - det er en smakssak. Akkurat en like smakssak som hvorfor du gidder å lese en blogg på et spillforum som handler om et spill som sannsynligvis er dårlig etter din mening. Men etter min mening er Runescape et langt bedre spill enn WoW.

Det finnes vel ingen gratise spill der ute som har så mye timer med gameplay som Runescape. Runescape er faktisk større og lengre enn de fleste MMO man må betale for, f. Eks WoW, AoC osv. I de moderne spillene så må man velge classer, men i Runescape kan man fritt velge hva man selv vil være, det vil si med samme account, noe de fleste egentlig foretrekker. Større frihet er et stort stikkord.

Hvis man velger å betale 5 dollar (litt over 30 kr) for det i måneden får man tilgang til tonnevis av flere ting og det blir med enkelthet en av de største MMO-ene som noensinne er laget. Runescape er et spill som er bygget opp over mange år og alle oppdateringene koster ikke noe ekstra.

Grafikkmessig merker man at det er gratis, men det er nemlig i ekte 3D. Men for ikke lenge siden oppdaterte de grafikken slik at den ble mer detaljert så man faktisk kan kalle det for pent. Grafikken har en stor sjarm og man slipper å oppdage bugs og urenheter man oppdager i de nyere spillene. Til de som syter av at spillene har for lite fokus på gameplay og for mye fokus på grafikk, så er Runescape et spill for deg. Gameplaymessig er Runescape et av de bedre spillene.

Hvorfor noen i det hele tatt spiller Runescape? Et ganske dårlig spørsmål egentlig. Hvorfor spiller noen i det hele tatt? Og hvorfor gidder du å bry deg om et dårlig spill?

Med denne bloggen håper jeg at jeg har fremstilt Runescape i et bedre lys og at det faktisk er et bra spill. Jeg har langt ifra skrevet alt om det, men det blir heller vanskelig. Jeg håper GR-brukerne takler denne bloggen. Runescape er ikke barnslig, det er heller du som er barnslig hvis du sier det. I så fall: begrunn deg godt. Men selvfølgelig er ikke Runescape kremen av spill ute i havet. Jeg foretrekker selvfølgelig f. Eks spill som Crysis foran dette, men det slår også mange andre spill for meg. Hvis jeg måtte bruke tre timer på Runescape eller tre timer på WoW, Halo eller mange andre storslagere, så ville jeg ha åpnet nettleseren og logget innpå min gode gamle og litt støvete Runescape-bruker.


//remote

HQ