Norsk
Blog
Verdens nest farligste yrke

Verdens nest farligste yrke

Skrevet av remote den 18 mars 2009 klokken 19:08

En satirisk blogg på et ekstremt høyt nivå.

Det finnes jobber som er farligere enn andre. Jeg vil for eksempel påstå at en kontorarbeider har en tryggere jobb enn en som jobber i bygge- og anleggsbransjen. Ingen av disse to eksemplene går med dødsfrykt på jobben, men de bør vite at sjansene for at det skal skje noe farlig, ikke er lik.

Men det er ikke slike spinkle jobber vi skal snakke om. Vi skal snakke om en jobb som den siste tiden har rast oppover på listen over "verdens farligste jobber" på verdensbasis. Yrket har fått mye oppmerksomhet i media de siste månedene, takket være media. Ja, der sa du det: Læreryrket. Det er den jobben man bør ha dødsangst hver gang man ankommer arbeidsplassen. Yrket har nemlig klatret så høyt opp på listen at det nå ligger på andreplass, rett under yrket: "Å være Osama Bin Laden.".

Å være lærer har alltid vært farlig. Gneldrende unger, psykopatiske kolleger og dødsfarlige kontaktmøter med illsinte foreldre som klager over at ungene sine oppfører seg så dårlig på skolen. Det er ikke rart lærerne klager på at lønnsøkningen er for liten. Det er bare dumt for de at de blir fornøyd så lenge den kun øker med 0,3%. Men alle disse farlige punktene er bare toppen av isfjellet. Nå i det siste har læreryrket, som nevnt, blitt enda farligere. Dette er takket være tidligere elever som gikk glipp av søndagsskolen og "ikke drep kameraten min-timene".

Du gjettet riktig. På grunn av skolemassakrene er læreryrket på andreplass på denne listen. Nå har alle skoler over hele verden gjort omfattende tiltak for å beskytte seg mot flere tragedier. De ansetter agenter fra byråer med kule forkortede navn som går i sivile lærerklær rundt om i gangene på skolen. De får i oppdrag å passe på og prøve å unngå en ny skolemassakre. Skolen leier ikke bare inn agenter, men de oppruster også de som allerede er ansatt. Flere norske kommuner i Nord-Norge har gjort det påbudt at alle ansatte går med en LDA Carry 9-pistol i baklomma. Ikke nok med det har de også montert en mini-gun ved siden av hovedinngangen i tilfelle angrepet skulle komme i en større skala. Enkelte elever har også fått antiblyforgiftningsprøyter og skiva fra hard rock-bandet D.D.E: "Det går likar no".

"Ungdommene utfører skolemassakrer pga. spill", skriver de fleste medier mellom månen og sola, eller: "Ikke bli lærer", med andre ord. Dette er synd for regjeringen som så sårt prøver å øke statusen til lærerne. Vi trenger flere lærere, og vi trenger flinkere lærere, men jeg tror ikke å reklamere med "spennende hverdag" er så lurt lenger.

Så hva skal man da videre gjøre for å unngå slike hendelser? Jeg tror ikke for liberale våpenlover, psykiske problemer eller dårlig oppvekstmiljø er årsaken. Jeg tror rett og slett at det er spillene som er roten til all denne galskapen. Og siden enhver elev har spilt et blodig og voldelig spill, har lærerne grunn til bekymring. Det er ikke rart det er farlig å være lærer, rene ekstremsporten. Jeg foreslår å gjøre et hvert land til en politistat og hver lærer burde få en livvakt helt til denne voldsbølgen har lagt seg.

Hva mener du?


//remote

HQ