Norsk
Blog
Mitt syn rundt hva en god bruker er

Mitt syn rundt hva en god bruker er

Skrevet av remote den 14 juni 2009 klokken 18:24

Deler av denne bloggen kommer utav diskusjonen i en blogg som nå er slettet. I denne bloggen tar jeg for meg hva jeg mener en god bruker er, og siden det er subjektivt understreker jeg at dette er min mening. Men meningene kommer ut ifra min logikk, derfor kan jeg ikke forstå annet.

Men jeg vil først ta opp en annen ting: Er det riktig å stille enkelte brukere i et bedre lys enn andre, selv om flere andre rutinerte brukere er enig? Er det riktig å få andre brukere til å strekke seg etter disse brukerne som er satt i et bedre lys, og på en måte skape et klasseskille? Jeg mener i hvert fall at det er rett. Men samtidig mener jeg ikke at alle andre skal holde kjeft. Alle har lik rett til å uttale seg, men andre gjør det bare litt bedre, og å få flere brukere til å følge deres eksempel, vil man skape et bedre og mer reflektert forum. Hvem foretrekker ikke det? Jeg kommer ikke til å nevne noen brukere i denne bloggen jeg synes følger min subjektive mening rundt hva en god bruker er, for det kommer dere til å skjønne selv.

Målet med denne bloggen er rett og slett til å få flere brukere til å følge min tanke, slik at vi kan få en høyere standard. Men ikke misforstå. GameReactor er så heldig å ha massevis av gode brukere som sprøyter inn kvalitet, diskusjon og refleksjon. Jeg vil takke alle disse.

Men hva er en god bruker?

En god bruker er så mangt. Man kan både være aktiv til å skrive blogger, diskutere og skrive anmeldelser. Jeg har ikke sett noen som har alt, men jeg har sett flere som er i stand til det. La oss starte med bloggene. Hva er en god blogger? En god blogger etter min mening er en som skriver informative tekster som helst skaper en form for diskusjon, for det er jo det er forum er til. Ikke bare korte blogger om hva jeg gjorde den og den dagen, hvor mye jeg hater ditten og datten, eller hvor frustrert jeg er over at kona til naboen skjøt bikkja til tremeningen. Det er selvfølgelig lov, men er det til forumets beste? Det beste er hvis man får frem en ordentlig spilldiskusjon og ikke bare en liste over spill man synes er gode. Ellers hjelper kreativitet mye. Hvis du har en ny måte å fremstille et tema på, eller bruke bloggeseksjonen til, er det bare velkomment. Bare pass på at ikke ideen blir brukt opp. Husk at alle er med på å forme GR, så det du gjør kan ha stor påvirkningskraft på andre.

Hva er en god forumbruker? Det er en som tvinner seg inn i diskusjoner, og helst skaper dem selv. Det er en som kommer med sine egne meninger som står støtt på flere argumenter. En som ikke nødvendigvis skriver saklig, men får frem budskapet slik at det treffer mottakeren. En som er åpen i sinnet og forstår andres meninger. Det er en god diskusjonsbruker, en som kommer med kvalitetsinnlegg som får motparten til å grue seg. Det er ikke nok med flere perfekte rettskrevne avsnitt når innholdet og fremstillingen står til stryk. Men det er ikke bare i diskusjoner det går an å komme med gode innlegg, men også til nyhetene og andres blogger og anmeldelser. Å rope ut man gleder seg til det og det spillet gjennom tre ord går an, men det hadde vært bedre om man forklarte hvorfor, og kom med punkter man synes gjør spillet så interessant. Det samme gjelder for kommentarene på anmeldelsene også. Det beste er å gi uttrykk for både spillet og selve anmeldelsen, med andre ord komme med konstruktiv kritikk. Noen det døveste jeg ser er når absolutt alle brukere i en blogg eller anmeldelse skriver én og en halv linje om hvor hemningsløst bra den er. Hvor er den kritiske sansen som bringer produktene fremover?

Nå over til anmeldelsene. Selv har jeg minst erfaring på dette punktet av de tre, men likevel en klar tanke rundt hva en god anmelder er. Det første er at man virkelig sier det man mener om spillet, en anmeldelse kan aldri bli objektiv, men husk å argumentere og vise hvorfor du mener det du mener. Jeg har sett mange lange anmeldelser som ikke gjør dette godt nok. Det finnes mange måter å bygge opp en anmeldelse på, men som regel starter den ganske objektiv og forteller om tidligere spill i serien, historien og gameplayet generelt. Man kan helt individuelt finne uendelig av måter å vurdere et spill vellykket på. Selv har jeg i mine to eneste ordentlige anmeldelser vurdert spillene nøye, og gi leseren en stor forståelse for hva man går til dersom man velger spillet. Synes medlemsanmelderseksjonen generelt er den seksjonen som holder høyest kvalitet, mye fordi de gode anmeldelsene får oppmerksomhet i motsetning til de lite informative, som ofte får størst oppmerksomhet i bloggeseksjonen. De aller beste anmeldelsene er de som går imot strømmen, men der anmelderen likevel argumenterer for ståstedet sitt på mesterlig vis.

Hvis du står til én eller flere av de tingene som er nevnt, vil i hvert fall jeg kalle deg en god bruker!

Hva med deg, er du enig i dette?


//remote

HQ