Norsk
Blog
Mine uker uten pc-en min

Mine uker uten pc-en min

Skrevet av remote den 20 desember 2010 klokken 17:59

Jeg vet ikke hvor mange som har fått det med seg, men jeg har vært uten min egen pc hele denne måneden frem til i forgårs. Det vil si at jeg ikke hadde tilgang på Starcraft II som var det jeg spilte før pc-en gikk i stykker (gråt).

Man kan si at problemet startet da jeg kjøpte meg et nytt grafikkort, som hadde anbefalt strømforsyning som lå på 600W, noe jeg akkurat hadde. Men strømforsyningen var tre år gammel og hadde mistet en del av effekten sin, derfor tok grafikkortet mer strøm enn den kunne få. Dette led til noen rare bluescreens som jeg ikke fant noen løsning på før altså pc-en ikke ville skru seg på ordentlig. Vel, viftene gikk på halv kraft, men ikke noe mer. Derfor skjønte jeg ganske kjapt at det var strømforsyningen.

Så gjorde jeg det jeg måtte gjøre, nemlig å ikke gjøre noe med problemet i et par dager, før jeg bestilte en ny strømforsyning. Og siden den jeg ville ha ikke var på lager, tok det lang tid før den kom i hus, derfor all denne tiden uten en pc. Jeg bestilte en strømforsyning med 1000W, så det bør holde i en god stund til, håper jeg.

Imellom ventingen prøvde jeg de viktigste delene på noen andres pc-er for å se om noe mer var ødelagt. Først minnet, det fungerte, så prosessoren og mitt splitter nye grafikkort. Heldigvis fungerte alle delene.

Og nå som jeg har installert den nye strømforsyningen, fungerer pc-en som aldri før. Det var forholdsvis enkel å installere, og den er mye mer fleksibel enn den forrige.

Jeg trodde jeg ikke skulle klare meg så lenge som jeg nå har gjort uten egen pc, men det var enklere enn jeg trodde. Jeg kortet ned den daglige internettbruken med halvparten, noe som på sett og vis var befriende, og det ga tid til alle andre ting som skulle gjøres. Men jeg må ha hatt det travelt den siste måneden, for jeg følte slettes ikke at jeg hadde god tid i et hele tatt.

Men innføringen av en mer effektiv internettbruk og spillbruk tror jeg at jeg skal fortsette med, så har jeg mer tid til for eksempel å stirre i veggen, sitte lenger på do og tvinne tommeltotter.

Ellers har jeg det bare bra.

Jeg søkte på "tvinne tommeltotter" på google og fikk opp bildet under. Jeg vet ikke hva som sier noe om hva i dette tilfellet.

HQ