Norsk
Blog
Hva vil dette tiåret huskes for?

Hva vil dette tiåret huskes for?

Skrevet av remote den 31 desember 2010 klokken 13:07

Da er 2010 snart over, et helt tiår er over. I morgen vil vi se tilbake på de forrige årene og kategorisere dem som 00-tallet, slik som 90-tallet og 80-tallet osv. Vi går inn i et nytt tiår. Ikke like tøft som forrige gang, da vi gikk inn i et nytt årtusen, men det tenkte jeg ikke så mye på den gang.

Så hva vil dette tiår huskes for? Vi har en rekke naturkatastrofer å velge blant, som tsunamien ved Sri Lanka i 2004, eller jordskjelvet i Haiti i 2010. Eller andre katastrofer som blant annet inneholder to fly og to høye tårn. Men den verste katastrofen må ha vært, ved siden av at David Hasselhoffs realityserie ble kansellert, at en fyr fra Texas skulle begynne å tøffe seg i Midt-Østen med leker bestående av hardt metall og diverse fyrverkeri.

Det er koseligere å se på alt det positive. Men det er så utrolig vanskelig å komme på, så den biten får du finne selv synes jeg. Jeg kan nevne at vi fikk diverse vitenskapelige gjennombrudd, uten å gå nærmere inn på det. Men jeg kan nevne Facebook, som har blitt en sosial og stor arena for folk som vil hevde seg sosialt over internett uten å være i fysisk kontakt med folk, hvor alle kan legge ut fine bilder av seg selv og holde seg oppdatert på hva naboen gjør i FarmVille. Ah, livet er så herlig.

Selv lever jeg etter eksistensialistiske prinsipper som ikke strider med konkave former for hypertimitet i en kulturrelativistisk antiparadoksisk synsvinkel. Det har jeg gjort i tre år nå. Mhm.

Nei, det passet egentlig dårlig å skrive dette når jeg var i et tøysehumør, men det får være.

Hvis vi går over på spillfronten, ser vi en rask utvikling. Men sammenligner vi det med 90-taller, virker kanskje ikke utviklingen så rask allikevel. Har den stagnert? Siden slutten av den forrige generasjonen, har vi ikke sett så store forandringer når det gjelder grafikk og gameplay. Vi har riktignok byttet måten vi spiller på med aktive kroppsbevegelser, men disse har ikke vært vellykket når det gjelder spill utenfor party- og familiesjangeren. Har vi finpusset spillene slik vi vil ha dem?

Likevel kan vi se visse håp for fremtiden. Nedlastbare småspill har tatt over den innovative og originale delen av spillbransjen, og snart kommer 3-D-spillingen for fullt.

Hvis vi går tilbake til start igjen, står verden opp for en rekke problemer. Jorda kokes, og det krever at vi legger om vår livsstil som er skapt av det politiske systemet vi har i dag. Vi kan ikke fortsette lenger med disse kortsiktige tankene. Dette er det viktigste for fremtiden.

Helt til slutt vil jeg avslutte med at vi egentlig må vente enda et tiår før vi kan se dette tiåret utenfra. Ellers blir det som å bruke øynene til å se ut og inn i deg selv samtidig. Da får vi se hva av hendelser som huskes og hvilke som har blitt glemt. Som jeg gleder meg.

Godt nyttår!

Så et koselig bilde.

HQ