Norsk
Blog
Apples råtne patentkrig

Apples råtne patentkrig

Skrevet av remote den 26 november 2012 klokken 16:40

Apple er nådeløse når det gjelder søksmål. Alle har hørt om deres forsøk på å stevne mobilkonkurrenten Samsung, fordi Apple mener at de har brukt en patent de eier. Og Apple er glade i patenter. Det er slettes ikke positivt for deg og meg, men for dem betyr det mer i fortjeneste.

E24 skriver at Apple (og Google) bruker dobbelt så mange penger på patentsøksmål og patentkjøp enn på utvikling av nye produkter. Det er skremmende. I 2006 ble de saksøkt av Creative, og der lærte de leksa si.

Hva er det med dette pengejaget? Den som har mest penger i denne bransjen, kan spise og gjøre seg større. Det betyr mindre konkurranse og mindre valgfrihet for kunden. Det finnes verre problemer i verden, men i denne konteksten kommer det ingen til gode - unntatt Apple.

Målet er å ta patenter på hele greia, både hardwaren og softwaren. De har til og med tatt patent på simulasjonen når man blar fra en side til en annen.

Det er forståelig at selskaper ikke vil at andre skal stjele deres egne, gode ideer. Men på dette punktet handler det om å samle så mange relevante patenter som mulig slik at konkurrentene ikke kan lage et produkt i det hele tatt. Når går det an å få til en patent på lufta og vannet?

Det går an å vise misnøye mot dette selv om man har Apple-produkter. Jeg har blant annet en iPhone og en MacBook. Jeg liker mye ved deres produkter, men dette er kun rått spill. Vi som deres kunder har forbrukermakt, man må bare bruke den.

Hva synes du om dette?

HQ