Norsk
Blog
Får spillene for liten plass?

Får spillene for liten plass?

Skrevet av remote den 29 november 2012 klokken 15:05

I alle slags aviser og mediehus får film, musikk, bøker og mye annet av kulturtilbud mye mer plass enn spillene. Det blir ofte skrevet om en ny mobiltelefon eller noe annet nytt på teknologifronten. Men ikke om spill. Blir det satt i skyggen?

For å ta noen eksempler: Min regionalavis har et eget kulturbilag, hvor det for eksempel er bokmandag og musikktirsdag og filmtorsdag. Hvert medium får flere sider til anmeldelser, arrangementer, intervjuer og kommentarer. Mens spill får én side i uka, som stort sett består av korte notiser og korte anmeldelser.

I kulturbilaget til Dagbladet, Fredag, står det alt mulig om alt mulig tull. Men spilldekningen er 1/5 av en side.

Hvor merkelig er det når spillbransjen har blitt større enn filmbransen både internasjonalt og nasjonalt i flere land? Jeg har ingen tall, men er det ikke minst like mange som spiller spill (selv uten mobilspill) som det er mennesker som ser film, leser bøker og hører på musikk og vel så det?

Man kan komme opp med mange forskjellige forklaringer. For Norge er spillindustrien liten sammenlignet med de andre. Spillhistorien er i tillegg en kort historie. Musikk har man hatt siden menneskets opprinnelse. Bøker og litteratur siden folk lærte å skrive lenge før vår tidsregning. Filmbransjen var på banen så fort den teknologiske utviklingen tillot det på slutten av 1800-tallet.

Anser redaktørene i de store mediehusene i Norge spill som en barnlig medie vi vokser ut av? «Unge leser ikke aviser og holder seg til internett og særmagasiner som GameReactor, da trenger vi ikke dekke det». Er det slik de tenker? Det virker som om de i alle fall ikke mener spill kan sidestilles med for eksempel film. En årsak kan være at de selv er for gamle til å ha vokst opp med spill eller ikke selv har funnet nytten i det.

Lager spillbransjen produkter for en for liten målgruppe? Finnes det ikke interesser der som kan gagne eldre mennesker?

Jeg bare tankedrodler. Faktum er uansett at spillene tar alt for liten plass i forhold til hvor mange som benytter seg av det. Hva kan gjøres?

Avslutter med et treffende bilde om medias feildekning.

HQ