Norsk
Blog

Den internasjonale avsporingsdagen

Skrevet av remote den 15 januar 2013 klokken 15:28

Hvis dere ikke allerede har hørt det, kjørte et tog inn i en leilighet i Sverige i dag tidlig (sånn cirka). Vedkommende som styrte toget var en svensk vaskehjelp, men turen gikk ikke på skinner, og hun stod i ledtog for å kjøre inn i en leilighet. Det er nemlig den internasjonale avsporingsdagen i dag. Til minne om alle som sporer av.

Det er ikke alle som har et liv som går på skinner. Noen ganger sporer livet rett og slett av. I dette tilfellet fikk det dramatiske etterfølger for den svenske vaskehjelpen. Holdepunktene i livet hennes tog rett og slett slutt, de ville ikke følge den nøye utgravde retningen som skulle få alt på gli. Da hender det at man stjeler et tog og kjører inn i en leilighet.

Jeg ber alle vise sympati for alle. Det er ikke nok å trøste seg med at det alltid går et tog. Noen ganger kommer ikke dette toget av ulike årsaker. Og noen ganger kommer toget når du minst venter det. Det er som om det enkelte ganger kan rase gjennom vinduene mens du sover. Da er det ikke nok å stå på sentralbanestasjonen og tro at alt ordner seg.

Det er mennesket som dreper, ikke togene. Jeg vil ikke anbefale noen i å etterfølge dette demonstrasjonstoget. Avsporinger er en del av hverdagen. Livet er ikke alltid skinnene. Noen gjør mer drastiske tiltak for å markere den internasjonale avsporingsdagen, men man trenger ikke ta den så bokstavelig. Det er nok å føle seg tøff som toget, man trenger ikke samle inn og brenne dem. Det løser ikke livets mange avsporinger.

Takk for meg.

HQ