Norsk
Blog

Monsterjegeren, det er jeg!

Skrevet av remote den 12 april 2013 klokken 14:42

Etterfølgeren av en av de spillene jeg har spilt mest gjennom tidene, gjorde for noen uker siden sitt inntog til Wii U (og 3DS). Jeg snakker ikke overraskende om Monster Hunter Ultimate, hvor man kan leve ut sine barnedrømmer som ustoppelig dragedreper med usannsynlige store våpen.

Selv om Ultimate ikke er et helt nytt spill, føles det slik når oppdragene er lagt opp annerledes. Her er det omtrent tredobbelt så mange storvokste skapninger man kan sette klubba inn i tanngarden til, og dermed det likedobbelte i våpen og rustninger.

Jeg har foreløpig spilt i snart 35 timer uten å være ferdig på noe som helst måte. Jeg regner med at jeg kommer til å spille det ut til det tidobbelte. Jeg vet mange venter på spillet som skal øke salget til Wii U, men det er her allerede, folkens. På grunn av dette kjøper resten av mine kompiser Wii U. Så får de ekstra kresne bare ha det så godt.

Jeg har mange ganger stilt meg spørsmålet hvorfor det er så tilfredsstillende å denge løs, om og om igjen, på de samme monstrene. Hvorfor er det så gøy å samle ressurser for å gjøre figuren sin bedre? Det får du finne svaret på selv, mens jeg kutter halen av fjell.

Men jeg skal prøve å finne en slags løsning: Man levler ikke. Det som er viktig, er dine egne ferdigheter til å lese hva monstrene skal gjøre, og det er rustningen du kler deg i og våpenet du har som er det vesentlige - og hvordan du bruker disse verktøyene. Det er mulig å knerte de fleste med null beskyttelse hvis man er erfaren og dyktig nok.

Det finnes en demo på 3DS og Wii U, men de er lite representative for det fulle spillet. Jeg sammenligner det med at du skal på ferie, og så får du bare solkremen.

Selv vil jeg gi spillet en god 9/10, og jeg tror det blir enda bedre om man ikke har spilt noen av spillene i serien tidligere, spesielt Tri fra Wii. Av alle spillene jeg har til Wii U så langt, vil jeg si at dette er det beste. Selv om vi har mye i vente, tror jeg også at det kommer til å stå seg som en av de beste ut Wii Us levetid. Det sier jeg uten mye tvil.

Så var det dags å slå noen i svime med den nye hammeren min, laget av haken til kjevebeistet Uragaan fra vulkanens dyp.

HQ